Antalya esnafının sorunlarının masaya yatırıldığı, Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Esnaf Sanatkarları Odaları Birliği (AESOB) işbirliği ile  bu yıl ikincisi düzenlenen Esnaf Çalıtştay’ı Su Otel’de yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi’nden verilen bilgiye göre,  Esnaf Çalıştayı’na Büyükşehir  Belediye Başkanı Menderes Türel, AESOB Başkanı Adlıhan Dere, oda başkanları, esnaf odaları temsilcileri, belediye bürokratları katıldı.  Çalıştay’ın açılışında bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bu toplantıların geleneksel hale geleceğini çünkü toplantılarda kendi yol haritalarını esnafla birlikte belirlediklerini ve birlikte yönetme adına bir gayret gösterdiklerine dikkat çekti. Esnaf temsilcilerine ‘Antalya’yı birlikte yönetmeye talibiz ve bunun gereğini yerine getiriyoruz’ diye seslenen Başkan Türel, “Buna en güzel örnekte bu Çalıştay. Toplantılar son derece faydalı oluyor. Arkadaşlarımızı sektör sektör ilgili bürokratlarımızla karşı karşıya getiriyor sorunlara kısa sürede çözümler buluyoruz” dedi.

ANTALYA 5 YILDIZLI OLACAK

Esnafın bir şehrin kültürü, kimliği ve ruhunun en önemli unsuru olduğunu belirten Başkan Türel, “Bir şehri esnafı geliştirir. Esnaf şehre canlılık verir, ruh verir. Caddeler, dükkanlar, mağazalar, lokantalar kapalı olsa o şehir çöle döner. Bir şehirde turizm ve ticaret esnafların becerisi ile esnafların gayreti ile gelişir. Antalya geçmişte bir tarım şehriydi. Ticaret, 1990’lardan itibaren biraz da turizm ve şehrin gelişmesiyle birlikte canlandı. Fakat sonradan turizmde ‘her şey dahil’ sistemi geldi. Otellerimiz 5 yıldızlı oldu. Ben de ATSO başkanıydım. 2000 öncesinde diyordum ki oteller 5 yıldız ama çevre tek yıldız. Şimdi yaptıklarımızla artık turizmciler de bunu teyit ediyor. Antalya’mız otelleri 5 yıldız ama çevremiz 3 yıldız hale geldi. Antalya’nın çevresini de 5 yıldız yapacağız. Bugün Kadınlar Plajı çok eleştirildi ama 5 yıldızlı bir tatil köyü gibi hizmet veriyor. Balık çarşımız aynı şekilde. Fiyatlar, esnafın hizmet verdiği vatandaşın kesesine uygun. Aynısını Atatürk Parkı’nın içerisinde bir sosyal tesiste gerçekleştirdik. İşte Tünektepe, hem kaliteli hizmet hem de uygun fiyat. Böylelikle 5 yıldız kalitesini vatandaşın bütçesine uygun bir şekilde vermeye çalışıyoruz” dedi.(Haber Merkezi)

 

 

Editör: TE Bilisim