Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Mustafa Çoban, Kudüs’ün binyıllardan beri, farklı dini inanç mensuplarının bir arada yaşadığı barışın güçlü sembol şehri olduğunu belirterek, “Birleşmiş Milletler, ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan edip, büyükelçiliği buraya taşıma kararına tepki göstermeyerek, mazlumlara karşı zalimlerle iş birliği rolü üslenmiştir” dedi.

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir Sen) 10 Aralık İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ne rağmen günümüzde çeşitli hak ihlallerinin yaşandığını, Birleşmiş Milletler’in de bunlara kayıtsız kaldığını açıkladı. Memur Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Mustafa Çoban, BM’nin itibarını ve güvenilirliğini yitirdiğini belirterek, kan ve ölüm deryasında büyük katliamlara uğrayan insanların kitlesel trajedileri yanında, fikir suçları, yıldırma, şiddet, özellikle kadına şiddet, seyahat, eğitim, bilgilenme gibi hakların takibinin adeta unutulduğunu kaydetti. Çoban, dünya üzerindeki Müslümanlara yapılan işkence ve katliamları örnek göstererek, “BM gözlemci ve görevlileri artık kitlesel boyut kazanan hak gaspları karşısında seyirci bile değil, adeta organizatördür” dedi.

 

ZALİMLERLE İŞ BİRLİĞİ

Mustafa Çoban, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Dün Srebrenitsa’da katliama ortaklığı, bugün Gazze’de, Halep’te, Arakan’da yıkım ve kıyıma sessiz kalması ve son olarak Siyonist lobilerin sıkıştırmasıyla ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan edip, büyükelçiliği buraya taşıma kararına tepkisizliği, Birleşmiş Milletler’in artık işlevsiz, yok hükmünde bir örgüt olduğunu ortaya koymuştur. Oysa Kudüs, binyıllardan beri kadim kültürlerin, farklı dini inanç mensuplarının bir arada yaşadığı barışın güçlü sembol şehridir. BM, acı ve ızdıraplara yol açan bu karara bile karşı çıkamamış, mazlumlara karşı zalimlerle iş birliği rolü üslenmiştir. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ‘yalannameye’ dönüşmüştür.”Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

Editör: TE Bilisim