Vatan Partisi İl Başkanı Ahmet Özbay, Antalya’daki siyasi partilerin il başkanlarına, “Ellerimizde Türk ve Filistin bayraklarıyla ‘Kudüs Filistin’in başkentidir’ temalı bir yürüyüş ve miting yapalım” önerisinde bulundu.

Vatan Partisi İl Başkanı Ahmet Özbay, ABD Başkanı Donald Trump’un ‘Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak kabul edeceğiz’ açıklamasına çok sert tepti gösterdi. Özbay, düzenlediği basın toplantısında hayduta benzettiği Trump’a şöyle seslendi: “İki gün önce ABD Başkanı Donald Trump bir açıklama yaptı ve ‘Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak kabul edeceğiz’ dedi. Biz de buradan Trump’a sesleniyoruz: ‘Sen önce kendi başkentini değiştir. Haydut karakterine daha çok uyar, Teksas’ı başkent yap. Sen önce kendi devletinin çöküşüne çare bul, sen yere her işe burnunu sokma. Başka ülkelerin başkentlerini belirlemeye kalkışma. Şunu da aklmından çıkarma; Kudüs, Batı Asya haklarını kutsalıdır. Kudüs Filistin’in başkentidir ve hep öyle kalacaktır.”

 

FİLİSTİN’İN YANINDAYIZ

Tüm dünya ve tüm Türkiye’nin ABD ve İsrail’e karşı Filistin halkının yanında vaziyet aldığını vurgulayan Özbay, “Amerikan emperyalizminin ve İsrail siyonizminin Kudüs meselesi üzerinden yeni saldırılara hazırlandığı bir süreçte en çok ihtiyacımız olan şey, iç cephede birliği sağlamaktır. Buradan AKP, CHP, MHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Demokrat Parti, Demokrat Sol Parti, Anavatan Partisi il başkanlarına bir çağrıda bulunuyorum. Gelin mümkün olan en kısa sürede, ellerimizde Türk ve Filistin bayraklarıyla ‘Kudüs Filistin’in başkentidir’ temalı bir yürüyüş ve miting yapalım. Amerikan ve İsrail emperyalizmine karşı kahramanca mücadele eden Filistinli kardeşlerimize Antalya’dan güçlü bir selam gönderelim. Bu çağrımızı yukarıda adı geçen partilerin il başkanlarına yazılı olarak da ileteceğiz. Çağrımıza olumlu yanıt vereceklerini umuyoruz. Kahrolsun Amerikan emperyalizmi, kahrolsun İsrail siyonizmi, yaşasın Türkiye Filistin kardeşliği” diye konuştu. Kubilay ELDEMİRCİ

 

Editör: TE Bilisim