-Antalya OSB 2016 Yılı En Başarılı Firmalar Ödül Töreni, Akra Barut Otel’de gerçekleştirildi. Gecede 14 dalda toplam 46 ödül verildi.

 

- OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, ödül töreninde yaptığı konuşmada, Antalya’nın ödül alan firmalarla gurur duyması gerektiğini söyledi.

 

 

-------

 

Antalya Organize Sanayi Bölgesinde üretim yapan firmaların 2016 yılında elde ettiği başarıların ödüllendirildiği “Antalya OSB 2016 Yılı En Başarılı Firmalar Ödül Töreni”, Akra Barut Otel’de gerçekleştirildi. 14 kategoride 46 ödülün dağıtıldığı geceye Vali Münir Karaloğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Günal, CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükçü, Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar ve iş dünyasının önemli isimleri katıldı.

 

BAHAR MÜJDE VERDİ

Başkan Ali Bahar, OSB’nin 900 dönüm daha büyümesine olanak tanıyacak 4 ve 5’inci tevsi alanlarına ait kamu yararı kararının kendilerine ulaştığını belirterek “Artık yeni sanayicilerimize ve büyümek isteyen sanayicilerimiz için yolumuzun açıldığını buradan bildirmek isterim” dedi. Bahar, gençlerin meslek liselerini tercih etmelerini sağlayacak reformların bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini belirterek, “Meslek lisesinde okuyan öğrencilerimize üniversiteye gitmek kadar cazip imkanlar sunulmalıdır. Kısa dönem askerlik önerisi yerinde ve makul bir taleptir. Buna ek olarak lise döneminde, eğitimlerine devam ediyorken üretimin içinde olmaları muhakkak sağlamalıdır. Eğer üniversiteye gidip akademik eğitim almak istiyorlarsa, meslek lisesinden mezun olduktan sonra en az üç yıl bir şirkette çalışma şartı getirebiliriz. Böylelikle gençlerimizin daha bilinçli tercihler yapmasını sağlayabilir, meslek seçimlerinde yol gösterici olabiliriz” dedi.

 

PROTOKOL KONUŞTU

Başkan Bahar’ın ardından sırasıyla OSBÜK Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükçü, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Günal, CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak ve Antalya Valisi Münir Karaloğlu konuklara seslendi. Konuşmaların ardından 2016 yılında elde ettikleri başarılar ile ödül almaya hak kazanan firmalara ödülleri takdim edildi. Törende ödül alan firmalar ve elde ettikleri başarılar şu şekilde sıralandı. 

 

İŞTE ÖDÜL ALAN FİRMALAR

 

ONUR/SAYGI ÖDÜLÜ: Selahattin Alanyalı

DUAYEN SANAYİCİ ÖDÜLÜ: Ramazan Atılgan (Ral Teksil AŞ), Mehmet Ali Gülaçtı  (Özteknik Mermer)

İSTİKBAL VAAT EDEN FİRMALAR: Osmanlı kahvecisi, EN-EL-SA

EN YEŞİL FABRİKA: Metar Boya Taşımacılık, Bülbül Plastik Geri Dönüşüm

EN YÜKSEK İSTİHDAM ARTIŞI SAĞLAYAN FİRMALAR:  CW Enerji, Aksal Çelik, Cengiz Grup

TÜRKİYENİN İKİNCİ 500 BÜYÜK FİRMASI: Ekiciler Süt Gıda,               Ankutsan

TÜRKİYENİN BİRİNCİ 500 BÜYÜK FİRMASI: AGT Ağaç Sanayi, Adopen Plastik, Yörükoğlu

EN YÜKSEK KADIN İSTİHDAMI SAĞLAYAN FİRMALAR: Ekiciler Süt Gıda, Öğün Ekmek,  Ankutsan

Özgörkey Otomotiv, Adopen Plastik

EN YÜKSEK İSTİHDAM SAĞLAYAN FİRMALAR:  Adopen Plastik, AGT Ağaç Sanayi, Aksal Çelik,

Ekiciler Süt Gıda, Yörükoğlu

EN YÜKSEK YATIRIM YAPAN FİRMALAR: AGT Ağaç Sanayi,  Karmersan Mermer İnşaat,

Antalya Mermer Sanayi, Adopen Plastik, CW Enerji

EN YÜKSEK ÖTV ÖDEYEN FİRMA: Antalya Alkollü İçecek

EN FAZLA İHRACAT YAPAN FİRMALAR: AGT Ağaç Sanayi, Adopen Plastik,  Öztiryakiler, Kemal Balıkçılık,  Antalya Mermer Sanayi.

EN YÜKSEK KURUMLAR VERGİSİ ÖDEYEN FİRMALAR: Doktor Tarsa Tarım, Portisan Portatif Çelik, Esli Endüstriyel Ürünler, Karmersan Mermer, Levent Kimya

EN YÜKSEK SATIŞ HASILATI YAPAN FİRMALAR: AGT Ağaç Sanayi, ADOPEN,  Yörükoğlu, Ekiciler Süt Gıda,  Doktor Tarsa Tarım

 

HABER: Kubilay ELDEMİRCİ

Editör: TE Bilisim