Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necla Öztürk ile Araştırma Görevlileri Güven Yarar ve Şule Arslan’ın editörlüğünü yaptığı “Türk Hukukunda Kadın” kitabı raflarda yerini aldı.

 

Akdeniz Üniversitesi’ndehn verilen bilgiye göre, kitabın, Kadın Çalışmaları ve Toplumsal Cinsiyet Ana Bilim Dalı Yüksek Lisans programındaki ‘Hukuk ve Kadın’ dersi öğrencilerinin ürünü olduğunu söyleyen Doç. Dr. Necla Öztürk, “Hukuk ve Kadın dersi kapsamında, öğrencilerimizle birlikte Türk hukukundaki temel düzenlemelerde kadının hukukî durumunu değerlendirdik. Bu değerlendirmelerin yer aldığı kitabı, konuya ilgi duyan araştırmacı ve uygulayıcılara yol göstermesi ve yardımcı olması amacıyla paylaşmak istedik.” dedi.

 

Kitabın içeriğinde başta Türk Medenî Hukuku ve Ceza Hukukunda kadın olmak üzere İş Kanunu hükümlerinin medya sektöründe çalışan kadınlara yansıması, kadına karşı şiddetin önlenmesine ilişkin düzenlemeler ve bu bağlamda Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri (ŞÖNİM), konuya ilişkin uluslararası düzenlemeler ve Türk kadınının seçme ve seçilme hakkı gibi başlıkların yer aldığını belirten Doç. Dr. Öztürk; “Kitap, sadece hukuk öğrencileri için değil konuya ilgi duyan herkes için yardımcı kaynak niteliğindedir.” diye konuştu.  Öztürk, kitabın her aşamasında verdikleri destek için Araştırma Görevlileri Güven Yarar ve Şule Arslan’a ayrıca makaleleri ile kitabın ortaya çıkmasını sağlayan lisansüstü öğrencileri Seda Kocabıyık, Gamze Çay, Hikmet Koloğlu, Hale Nur Seval, Pınar Burcu Dündar, Raziye Özer ve Merve Çiftci’ye teşekkürlerini iletti.(Haber Merkezi)

 

 

Editör: TE Bilisim