Çocuk Gelişimi Uzmanı Sema Ünlü İnci, çocuk yaşta evliliklerin önüne ancak eğitimle geçilebileceğini vurgulayarak, “Çocuktan ne gelin olur, ne de anne olur. Çocuktan çocuk olur, öğrenci olur. Bırakın çocuklar çocukluğunu yaşasın, hayalleri çalınmasın “ dedi 

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından toplumun kanayan yarası olan çocuk yaşta evliliklere dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla Manavgat Otogar Toplantı Salonu’nda ve Alanya Milli Eğitim Müdürlüğü Salonu’nda konferans düzenlendi.

ÇOCUKTAN ANNE OLMAZ

Büyükşehir Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, Çocuk Gelişimi Uzmanı Sema Ünlü İnci, konferansta çarpıcı bilgiler verdi. İnci; “Dünyada her yıl 18 yaşından önce 15 milyon, 3 kızdan biri 18 yaşından önce, 9 kızdan biri de 15 yaş ve öncesinde evleniyor. Ekonomik nedenler, eğitimsizlik, eşitsizlik, gelenek ve görenekler, dini hükümlerin yanlış algılanması çocuk yaşta evliliklerin başlıca nedenleridir.  Eğitim hayatının sonlanması, fiziksel sağlık sorunları, ruhsal sağlık sorunları, kadına yönelik şiddet ve yoksullaşma ise sonuçlarıdır. Çocuktan ne gelin olur, ne de anne olur. Çocuktan çocuk olur, öğrenci olur. Bırakın çocuklar çocukluğunu yaşasın, hayalleri çalınmasın “ dedi.

ALO 183’E BİLDİRİN

Çocuk yaşta evliliklerin önüne ancak eğitimle geçilebileceğini belirten Sema Ünlü İnci; “Toplumda bu yönde yeterli farkındalık ve bilinç için daha çok mücadele etmeliyiz. Hepimize büyük sorumluluklar düşüyor. Bu konferansı düzenlememizin amacı da bu. Çocuk yaşta evlilikler suçtur. Böyle bir durumla karşılaşırsanız, Alo 183’ü arayarak durumu bildirin dedi.(Haber Merkezi)

 

 

Editör: TE Bilisim