İktidara yakınlığı ile bilinen Eğitim Bir Sen’in Antalya Şube Başkanı Memur Sen İl Temsilcisi Mustafa Çoban, ücretli ve sözleşmeli öğretmenlere karşı olduklarını söyledi.

 ADALET DUYGUSU ZEDELENİYOR

 İktidara yakınlığı ile bilinen Memur Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Mustafa Çoban, öğretmenin ücretli veya sözleşmeli olarak nitelendirilmesinin doğru olmadığını belirterek,’’ Adalet duygusunu zedeleyen mülakatla öğretmen alımı ve ücretli öğretmenlik haksız bir uygulama. Ücretli öğretmenlik adı altında istihdam edilen öğretmenlerin asgari ücretin altında bir ücrete mahkûm edilmesi haksızlık ve adaletsizliktir. Atama sistemi eşit şartlarda, yarışmaya açık bir şekilde işletilmelidir. Öğretmen açığı kadrolu öğretmenlerle kapatılmalıdır” dedi. Çoban, öğretmenin ücretlisi veya sözleşmelisinden bahsedilemeyeceğini, adalet duygusunu zedeleyen mülakatla öğretmen alımı ve ücretli öğretmenliğin haksız bir uygulama olduğunu söyledi. Çoban, “Ücretli öğretmenlik adı altında istihdam edilen öğretmenlerin asgari ücretin altında bir ücrete mahkum edilmesi haksızlık ve adaletsizliktir. Öğretmen açığı kadrolu öğretmenlerle kapatılmalıdır” dedi.

ÖĞRETMEN İHTİYACI ATAMA YAPILARAK TELAFİ EDİLMELİ

Çoban,’’Sorunlara çözüm diye hayata geçirilen yöntemlerden, yeni sorunlara yol açan yaklaşımlardan imtina edilmelidir. Öğretmen ihtiyacının memur kadrolarına atama yapılmak suretiyle karşılanması; sözleşmeli, ücretli, usta öğretici gibi istihdam biçimlerine son verilmesi gerektiğini her platformda dile getiriyoruz. Atama sistemi eşit şartlarda, yarışmaya açık bir şekilde işletilmelidir. Atama bekleyen öğretmen adaylarına, kurumlar arası geçiş talep eden öğretmen unvanına sahip kişilere ve usta öğreticilere de açık olan bir atama sistemi düzenlenmeli; hak edene hakkını veren, diğer taraftan da bir mağdur kitlesi oluşturmayan yöntemler benimsenmelidir. Bir taraftan üyelerinin ve eğitim çalışanlarının mali, sosyal ve özlük hakları için mücadele ederken, diğer taraftan dış mihraklar, istihbarat örgütleri, kökü dışarıda kendisi içeride olan piyonları, terör örgütleri, darbe yandaşları gibi millete ve millet egemenliğine savaş açmış şer odakları ve figüranlarının ülkemiz ve milletimiz üzerinde oynadıkları karanlık ve kirli oyunlarını bozma adına millî idarenin ve milletin değerlerinin yanında yer aldık’’ diye konuştu.

 

MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ

 

Eğitim ve çalışma hayatının  geleceği, birlikte ortaya koyacağımız performansla doğrudan ilgilidir diyen Çoban, “Omuz omuza, gönül gönüle verip her türlü olumsuz şartlara rağmen, gece gündüz demeden erdemli mücadelemizi hep birlikte, insan onurunu, emeği, alın terini, hakkı, hukuku, özgürlükleri; ülkemizi, milletimizi ve hakkı çiğnenen tüm dünya mazlumlarını önceleyen bir anlayışla sürdürüyoruz. Çalışma hayatının lokomotif kadrosu, eğitim alanının geleceği ve ümidi olan bir kadroyuz. Eğitim ve çalışma hayatının geleceği, birlikte ortaya koyacağımız performansla doğrudan ilgilidir. Yarınımızın bugünden daha iyi olması için emek harcayan,  iyi ve başarılı gençler yetiştirmek için özveride bulunan, gecesini gündüzüne katarak çalışan eğitimcilerin sorunlarının bir an evvel çözüme kavuşturulması, huzurlu bir iş ortamının sağlanması, hayat standartlarının yükseltilmesi olmazsa olmazdır. Eğitim çalışanlarının daha iyi çalışma şartlarına erişmesi, işinin başına sorunlarından arınmış bir şekilde gitmesi için ter akıtıyor, sorunların çözümü, mali, sosyal ve özlük haklarının iyileştirilmesi için verdiğimiz mücadeleye kararlılıkla devam ediyoruz” şeklinde ifade etti. DENİZ TOPKAYA

 

Editör: TE Bilisim