Türkiye'de 5 aylık av yasağının 1 Eylül'de sona ermesinin ardından denize açılan balıkçılar, yakaladıkları balıklarla halkın balık hasretine bir nebze olsun son verirken özellikle Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından açıklanan ölçülerden küçük balıkların avlandığı iddiası da kafaları karıştırdı. Kemer yolu üzerindeki Topçam Mevkii'nde bulunan Antalya Balık Hali’ndeki balık mezatına katılan vatandaşlar, Akdeniz GERÇEK Gazetesini arayarak tepkilerini dile getirdi.

VATANDAŞ ENDİŞELİ

Mezatta satılan balıkların bakanlık tarafından açıklanan ölçülerden küçük olduğu endişesi taşıdıklarını iddia eden vatandaşlar, “Bizler ayda birkaç kez balık haline giderek hem kendimiz hem de yakın çevremiz için mezatlara katılarak kasayla balık alıyoruz. Son dönemde satılan balıkların bakanlık tarafından açıklanan ölçülerden küçük olduğunu gözlemliyoruz. Bu konuda hem Tarım İl Müdürlüğü yetkililerini hem de Antalya Balık Komisyoncuları Derneği’ni göreve çağırıyoruz” diye konuştular.

YASAĞI ÇİĞNEYENLERE CEZA

Bilindiği gibi Bakanlığın açıkladığı ölçülerden küçük balıkları yakalayanlara 1380 sayılı Su Ürünleri Kanuna aykırı davrandıkları için ceza kesiliyor. Yakalanan balıklara ise el konuluyor. Balıkçılık Genel Müdürlüğü’nün açıkladığı balıklarda avlanabilir asgari boy ölçüleri şöyle:  Hamsi 9 cm, Tekir 11 cm, Sardalya 11 cm, Barbunya 13 cm, İstavrit 13 cm, Mezgit 13 cm, Lüfer 20 cm, Palamut 25 cm, Kalkan 45 cm, Lagos 45 cm, Kılıç balığı 125 cm.

Büyük Antalya Buluşması: Özgür Özel Antalya'da Büyük Antalya Buluşması: Özgür Özel Antalya'da

Editör: TE Bilisim