Türkiye Sigarayla Savaş Derneği Antalya Temsilcisi Gürsel Yurtbahar, dumansız sigaranın Türkiye’de üretilmesi ve yurt dışından ithal edilmesine izin veren maddenin torba tasarıdan çıkarılmasını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Yurtbahar, “Yıllarca dumansız hayatı savunurken, bunun mücadelesini verirken yabancı tütün maddesi ve benzerlerinin yurt içine girmesi ve üretilmesi engellenmiş oldu. Şimdilik bu savaşı dumansız hava sahasını savunanlar kazanmıştır” dedi.

Türkiye Sigarayla Savaş Derneği Antalya Temsilcisi Gürsel Yurtbahar, dünyada sadece ABD’li bir sigara şirketinin ürettiği dumansız sigaranın (ısıtılmış sigara) Türkiye’de üretilmesi ve yurt dışından ithal edilmesine izin veren ‘şirkete özel’ maddenin torba tasarıdan çıkarılmasını doğru bulduğunu açıkladı. Akdeniz GERÇEK’e konuşan Yurtbahar, uzun zamandan beri eleştirdikleri ve zararlı olduğu için Türkiye’de satışına izin verilmemesi için mücadele ettikleri dumansız sigaranın torba tasarıdan çıkarıldığını müjdeledi.

CİDDİ ENDİŞELERİMİZ VARDI

Yurtbahar, şöyle konuştu: “Dumansız sigara olarak bilinen Isıtılmış tütün ürünlerine Türkiye’de satış ve üretim izni veren düzenlemeden vazgeçilmesi Türkiye Sigarayla Savaş Derneği Antalya Temsilcisi ve bir vatandaş olarak beni son derece memnun etti. Çünkü ısıtılmış tütün ürünlerinin özellikle gençlerin bu tür yeni ürünlerle daha kolay sigara bağımlısı olabilecekleri vurgusunu her seferinde tekrarlamıştık ve ciddi endişelerimiz vardı. Eğer bu tasarı çıksaydı dumansız sigaranın Türkiye'de sigara kullanımını da ciddi anlamda yaygınlaştırma ihtimali vardı.”

Hurmanın İçindeki Plastik Dal Bakın Neye Yarıyormuş! Yıllardır Yanlış Biliyormuşuz Hurmanın İçindeki Plastik Dal Bakın Neye Yarıyormuş! Yıllardır Yanlış Biliyormuşuz

İLK SAVAŞI KAZANDIK

“Bizce alınan karar son derece doğrudur. Kanunlaşmadan, kelime oyunu yapılmadan torba tasarıdan çıkarılması gelecek nesiller adına hepimizi sevindirmiştir. Çünkü elektronik sigaranın dumanlı sigaradan hiçbir farkı yoktur. Yıllarca dumansız hayatı savunurken, bunun mücadelesini verirken yabancı tütün maddesi ve benzerlerinin yurt içine girmesi ve üretilmesi engellenmiş oldu. Yani şimdilik bu savaşı Türkiye Sigarayla Savaş Derneği ve dumansız hava sahasını savunan insanlar kazanmıştır.”

SIRADA KAÇAK TÜTÜN VAR

Bundan sonraki hedeflerinin kaçak tütün ile mücadele olduğunu ifade eden Gürsel Yurtbahar, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “Dumansız sigara konusundaki mücadelemiz amacına ulaştı. Hükümet tepkilere daha fazla kayıtsız kalmadı ve tasarıyı torba yasadan çıkardı. Şimdi hedefimiz ülkemizde son dönemde iyice yaygınlaşan kaçak tütün ile savaşa geldi. Bunun için de hiç geri adım atmadan halkımızı bilgilendirmeye çalışıyoruz. Ayrıca tütün satış noktalarının kayıt dışı alımlarının engellenmesi için denetimlerin sıklaştırılmasını istiyoruz. Tütün kullanan vatandaşımız alacaksa en azından kayıt dışı tütün almasın. Ucuz fiyattan pazardan tütün almak son derece sakıncalıdır.

Bu bir kültür olayıdır ve bir eğitim konusudur.”

Editör: TE Bilisim