Muratpaşa Belediyesi Giritliler Derneği işbirliği ile 3’üncü Kadın Danışma Merkezi Üçgen Mahallesi Giritli Parkı’nda bulunan Giritliler Derneği’nde hizmete girdi. Başkan Ümit Uysal, baskı altında kalan, danışmaya, sosyal ve hukuki konuda ihtiyaç duyan kadınların danışma merkezinden hizmet alabileceklerini kaydetti.

Menopoz sonrası vajinal kanamalar normal mi? Menopoz sonrası vajinal kanamalar normal mi?

Muratpaşa Belediyesi ile Giritliler Derneği arasında yapılan işbirliği protokolüne Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Giritliler Derneği Başkanı Ali Cem Çon, CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ahmet Kumbul, CHP Muratpaşa ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Songül Başkaya, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, Üçgen Mahallesi Muhtarı Osman Aykaç, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü İlyas Daştan ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.

ÇON: DERNEK KADINLARLA CANLANACAK

İş birliği protokolünde konuşan Giritliler Derneği Başkanı Ali Cem Çon, derneğin 3 yıl önce kurulduğunu hatırlatarak, Antalya’da Giritli Kültürü’nü yaşatmaya çalıştıklarını söyledi. Giritliler Derneği ve parkının ciddi mücadeleden geçtiğini ifade eden Çon, “Mücadelede yer alan çevreci dostlarımıza ve mahalle sakinlerine teşekkür etmek istiyorum. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve ekibinin oluşturduğu projeyle derneğimizin cıvıldayacağına inanıyorum. Kadınlarımız burada eğitim, kurs görecek, psikolojik destek alacak. Son bir söz olarak da şunu söylemek istiyorum. Bugün dünya kız çocukları günü. Umarım kız çocuklarımıza tacizde bulunulmayan, adaletin olduğu bir dünyada yaşamak dileğiyle” diye konuştu.

UYSAL: KADINLARIMIZIN YANINDAYIZ

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal,  yaptığı konuşmada kadını dışlayıcı, hukuktan, sosyal ortamından ve kendini geliştireceği ortamlardan uzak yaklaşımlara karşı ülkemizde mutlaka yerel ve genel yönetimlerin kadın başlığı adı altında çalışması gerektiğini söyledi. Uysal, “Bizler hayatın her alanında kadının etkin olabilmesi için elimizden geleni yapmamız gerekir. Biz Muratpaşa Belediyesi olarak bunu yapmaya çalışıyoruz. Al Yazmalım projemizle gece gündüz zor durumda olan kadınlarımıza ekip göndererek kadınlarımızın yanı başında olmaya gayret ediyoruz. Bu çalışma halkasının da bir devamı olarak Giritli Parkı’nda ki evimize bir kadın danışma merkezi kuruyoruz. Baskı altında kalan ‘sıkıntıdayım, danışmaya, sosyal, hukuki ihtiyaçlarım var’ diyen kadınlarımız bu danışma merkezinden hizmet alabilecek. Merkezin kurulmasında emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyoruz’’ dedi. Konuşmaların ardından Giritliler Derneği Başkanı Ali Cem Çon ve Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal işbirliği protokolü imzaladı.

Editör: TE Bilisim