Cumhuriyet Kadınları Derneği(CKD)Antalya Şube Başkanı Ayşe Kantarcılar, müftülere resmi nikah kıyma yetkisi veren yasa tasarısına sert tepki gösterdi, “Amacın Cumhuriyet rejimini yıkmak olduğu açıkça görülüyor. Cumhuriyet kadınları olarak bunu izin vermeyeceğiz” dedi. 

Cumhuriyet Kadınları Derneği(CKD)Antalya Şube Başkanı Ayşe Kantarcılar, müftülere resmi nikah kıyma yetkisi veren yasa tasarısına sert tepki gösterdi, “Amacın Cumhuriyet rejimini yıkmak olduğu açıkça görülüyor. Cumhuriyet kadınları olarak bunu izin vermeyeceğiz” dedi. CKD Antalya Şubesi’nde basın açıklaması yapan Ayşe Kantarcılar,  “Nüfus Hizmetleri Kanunu’nda  yapılacak değişiklikle müftülere  resmi nikah kıyma yetkisi getiren yasa tasarısı , TBMM alt komisyonunda  4 kabul,  3 ret oyu ile geçerek İçişleri Komisyonu’na gönderildi. Öyle görünüyor ki tasarı hızla meclis genel kuruluna gönderilecek. Daha önce CKD olarak, 25 Temmuz 2017 de iktidar partisi tarafından meclise sunulan tasarıya karşı defalarca itiraz etmemize rağmen bu acelenin nedenini anlamak mümkün değil. Ankara’da ekim ayı boyunca her türlü eylem yasağı kararının gerekçesini de böylece anlamış bulunuyoruz. Ülkemizin birlik ve beraberlik içinde olması gereken bu zor zamanlarda bu ayrıştırıcı tasarı vahim bir hatadır. Umuyoruz ki mecliste aklıselim galip gelir ve tasarı reddedilir’’dedi.

TASARI MEDENİ KANUNA VE ANAYASAYA AYKIRI!

Tasarının yürürlükteki Medeni Kanuna ve Anayasaya aykırı olduğunu belirten Kantarcılar,’’ İtirazlarımızı uyarılarımızı tekrarlıyoruz.  Atatürk’ün kurduğu ve hepimizin yaşatmakla yükümlü olduğu laik Cumhuriyet rejiminin yıkılmasına, kadına yönelik ayrımcılığa, kadın ve çocuk hakkı ihlallerine, yürürlükteki kanunlarımız ve Anayasamızın yok sayılmasına seyirci kalmayacağımızı, tüm yasal ve demokratik direnme haklarımızı kullanacağımızı ilan ediyoruz.  Bu tasarı, Cumhuriyet rejimini  ortadan kaldırmaya yönelik planlı girişimlerden biridir. Medeni kanun ile belediyelere verilen resmi nikah kıyma işlemlerinde bugüne değin hiçbir yetersizlik söz konusu olmamıştır. Ülkemizde isteyen herkes, inancına göre dini nikah yapabilmektedir. Bu şartlarda tasarının hiçbir gerekçesi yoktur. Gizli amacın Cumhuriyet rejimini yıkmak olduğu açıkça görülmektedir. Cumhuriyet kadınları olarak buna izin vermeyeceğiz’’diye konuştu. DENİZ TOPKAYA

Editör: TE Bilisim