Antalya’da 2018 2019 Eğitim Öğretim Yılı Gülgün-Nihat Ömür İlkokulu’nda düzenlenen törenle açıldı. Törene Vali Münir Karaloğlu, Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Tugay ve Garnizon Komutanı Piyade Albay Tuncay Polat, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tekin Aktemur, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, il protokolü üyeleri ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

İl Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, törende konuşan Vali Münir Karaloğlu, Yeni eğitim öğretim yılının başta öğretmenler olmak üzere öğrenciler ve öğrenci velileri için başarılı geçmesini ve hayırlı uğurlu olmasını temenni etti.

NİTELİKLİ, DONANIMLI BİR GENÇ NÜFUS İSTİYORUZ

Ülkemizin çok genç ve dinamik bir nüfusu olduğunu belirten Karaloğlu “En büyük avantajımız nüfusumuzun genç olması ama nüfusumuzun genç olması bir başına bir mana ifade etmiyor. Eğer nüfusumuzu eğitebilirsek, çağın gereklerine göre bilgiyle teknikle donatabilirsek, işte o zaman genç nüfusumuzu avantaja çevirebiliriz.” dedi.

BAŞARIYI YAKALAMAK İÇİN EĞİTİMDE KALİTEYİ ARTTIRMALIYIZ

Türkiye’de eğitimin kalitesini arttırmak için çalıştıklarına değinen Vali Münir Karaloğlu “Öncelikle eğitimin fiziki alt yapısını son 15 yılda önemli ölçüde düzelttik. Sınıflardaki mevcudu düşürdük. Bunu sadece kamu bütçesiyle yapmadık. Antalya’da olduğu gibi Türkiye’nin dört bir tarafında gönlü zengin gönlü geniş hayırseverlerimizin de katkılarıyla bu yeni derslikler, yeni okullar, yeni spor tesisleri, yeni eğitim alanları oluşturuldu. Bu çalışmalara Belediyelerimizin yerel yönetimlerimizin çok büyük katkıları oldu. Emeği geçen herkese ilin valisi olarak şükranlarımı arz ediyorum.” dedi.

 

Sadece fiziki alt yapıyı düzeltmekle eğitimde kalitenin yakalanmayacağına da dikkat çeken Vali Karaloğlu, Antalya’da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ve milletvekillerinin destekleriyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün tematik okul ve tematik lise çalışmalarının olduğunu aktardı.  Spor liselerinden sanat ve müzik liselerine kadar her türlü tematik lisenin Antalya’da var olduğunu belirten Vali Karaloğlu. Başarıyı yakalayabilmek için eğitimde kaliteyi arttırmak gerektiğini ifade etti.

HAYIRSEVERLERİMİZİN BİR EĞİTİM KAMPÜSÜ OLDU

Törende hem ilk zilini çalacaklarını hem de bir yeni eğitim öğretim kurumunun daha açılışını yapacaklarına değinen Vali Karaloğlu “Gülgün- Nihat Ömür çiftine Allah uzun ömür versin. On yıl önce bu kampüste bir ilkokul yapmışlar sonra 2017 de yine bana nasip oldu 24 derslikli ortaokulu hep bilirlikte açmıştık. O günde Nihat amcaya espriyle burayı kampüse dönüştürsek demiştik. Nihat amca bizi kırmadı. Bugün 300 öğrenci kapasiteli bir anaokulu açıyoruz. Bu kampüsün ismi Gülgün-Nihat Ömür Eğitim Öğretim Kampüsü oldu. Hayırlı uğurlu olsun.  Nihat Bey emekli albay olmasına rağmen bir eğitimci. Orduda yıllarca eğitim öğretim görevlisi olarak çalışmış. Türkiye’nin ordusuna yeni subaylar, askerler yetişsin diye hizmette bulunmuş. Bir eğitimci olarak imkânlarını eşiyle beraber kullanıyorlar. Biz onlara imkan verdikçe daha fazlasını yapacaklarının bilincindeyiz.” dedi.

YENİ ÖĞRETİM YILI HAYIRLI OLSUN

Eğitim öğretim yılının ilk gününde başta Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere eğitime emeği geçen bu dünyadan göçen bütün öğretmenlere Allah’tan rahmet dileyen Vali Münir Karaloğlu, yeni eğitim öğretim döneminde bütün öğrencilere başarılar diledi.

Düzenlenen Törenin ardından Vali Münir Karaloğlu ilk ders zilini çalarak sınıfları ziyaret etti. Öğrencilerin yeni eğitim öğretim yılını kutlayan Vali Münir Karaloğlu öğrencilere hediye verdi. Ardından Gülgün-Nihat Ömür Anaokulu’nun açılışını gerçekleştiren Vali Münir Karaloğlu Anaokulunu gezerek öğrencilere hediyeler verdi.(Haber Merkezi)

 

Editör: TE Bilisim