Annesinin hamile olduğunu bilmeden doktorun verdiği ilaçları kullanması sonucu iki kolu bilek hizasında olmadan dünyaya gelen 17 yaşındaki Alihan Kılıç, çift kol nakli olmak istiyor. Bilgisayar kullanan, futbol oynayan Alihan, "Tek eksiğim 10 parmak" diyor.

 

Akşehir İlçesi Yunak Mahallesi'nde oturan Alihan Kılıç, annesi Pakize Kılıç'ın henüz hamileliğinin başındayken içtiği ilaç nedeniyle elleri bilek hizasında olmadan dünyaya geldi. Hayata sarılan Alihan Kılıç, Akşehir Şehit İsmail Cem Yakınlar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Bölümü 11'inci sınıf öğrencisi. Arkadaşlarıyla futbol oynuyor, bilgisayar ve telefon kullanıyor. Mesleki hedefi bilgisayar mühendisliği olan Alihan Kılıç, kol nakli olmak, sevdiğiyle el ele tutuşmak istiyor.

 

Bir insanın yaptığı her şeyi yapabildiğini anlatan Alihan Kılıç, kol nakli olmak için Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'ne başvurdu. AÜ Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan'ın muayene ettiği Alihan Kılıç'ın nakil için şartlarının uygun olduğu belirlendi. Alihan Kılıç için nakil dosyası hazırlanırken, şimdi donör bekleniyor.

 

"TEK EKSİĞİM 10 PARMAK"

 

Kol nakli olmaya karar verdikten sonra Türkiye'nin ilk çift kol nakillileri Cihan Topal ve Mustafa Sağır'la defalarca telefonla görüşen Alihan Kılıç, bilgisayar kullanırken, kalem tutarken zorlandığını, bu nedenle kol nakli olmak istediğini söyledi. Normal bir insanın yaptığı hemen hemen her şeyi yaptığını anlatan Alihan Kılıç, "Tek eksiğim 10 parmak" dedi.

 

"HOCAMIZA GÜVEN" DEDİLER

 

Cihan Topal ve Mustafa Sağır'ın kendisini nakil için cesaretlendirdiğini vurgulayan Alihan Kılıç, "Kesin kararlıyım. Bu konuda basında çıkan haberleri okudum. Cihan Topal ve Mustafa Sağır'la telefonla görüştüm. Beni cesaretlendirdiler. 'Önce Allah'a sonra da Ömer hocamıza güven' dediler. Ben de bu amaçla Antalya'ya geldim" diye konuştu.(DHA)

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim