CHP’li Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Songül Başkaya’nın takipçisi olduğu ve destek verdiği Gaziler Mahallesi’nde köylünün hak arama mücadelesinde yeni iddialar gündeme geldi. Hazine arazisinde seraları ve evleri olan vatandaşların sanayi sitesi yapılmak üzere planlamalar sürerken evlerinin kolluk kuvvetlerinin vasıtasıyla yıkılması konusunda suç duyurusunda bulunan avukat Çetin Manav, neden hala dava açılmadığını sordu. Manav, o dönem yıkım emrini verenlerin ve yıkanların arasında FETÖ’cülerin olup olmadığının da araştırılmasını istedi.

 

 

Kepez Gaziler Mahallesi’ndeki sanayi sitesi için evleri yıkılan vatandaşların avukatlarından Çetin Manav, Mart Ayının sonunda Gaziler Mahallesi’nde kolluk kuvvetleri tarafından yıkımı gerçekleştirilen seralar ile ilgili suç duyurusunda bulunmalarına rağmen savcılığın dava açmadığını söyledi. Manav, ’’21 Nisan’da Akdeniz Gerçek Gazetesi’nde çıkan ‘Zulmü itiraf etti’ başlıklı haberde Antalya Esnaflar Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Avni Gümüş, Gaziler Mahallesi’nde yıkımı kolluk kuvvetleri vasıtası ile gerçekleştirdiklerini söylemişti. Ben de başkanın açıklamalarına karşılık, ‘Kooperatif kimden alıyor bu gücü?’demiştim.  Yukarıdan baskı almadan yıkım yapmaları mümkün değil. Yaşanan olaylar sonrasında biz savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Suç duyurusunda bulunmamıza rağmen savcılık tarafından olaya ilişkin hala dava açılmadı’’ dedi.

ARKALARINDA KİMLER VAR?

O zaman kolluk kuvvetlerinin başında FETÖ'nün 15 Temmuz gecesi yaptığı darbe girişiminin ardından Antalya'da polis tarafından gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen Antalya İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ahmet Yurdagül’ün olduğunu söyleyen Manav, ’’Darbe soruşturmasında tutuklanan Antalya İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ahmet Yurdagül'ün yerine, Balyoz davasında 3 yıl 5 ay tutuklu yargılanan ve beraat eden Kıdemli Albay Yusuf Kelleli atandı. Antalya Esnaflar Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Avni Gümüş, kolluk kuvvetleri tarafından yıkımı gerçekleştirdiğini açıkladığına göre jandarmaya yıkım emrini veren ve jandarma nezdinde yıkımı gerçekleştirenler kimlerdir? Yıkım emrini veren ve yıkanların arasında FETÖ’cüler varsa, FETÖ’cülere bu alanın kooperatife verilmesinde aracı olan Defterdarlık’ta, Bakanlık’ta kimler var? Bunların ortaya çıkmasını istiyoruz. Detaylı araştırma yapılmadığı sürece FETÖ’cüler yüzeysel temizlenecektir” diye konuştu.

KÖYLÜLER MAĞDUR!

Gaziler Mahallesi’nde köylülerin mağdur olduğunu belirten Manav, ’’Gaziler Mahallesi’ndeki sera alanını sanayi sitesi kooperatif alanı olarak mecliste onaylayan meclis üyeleri yeterli bilgi almadıklarından mı bu planlamayı geçirmişlerdir? Bu alanı tekrar köylülere vermek için gerekli girişimlerde bulunacaklar mı? Parti il başkanları bu alanın yeniden köylülere verilmesi için gerekli adımı atacaklar mı? Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü 2B kapsamında olan yerleri köylülere geri verecekler mi? Yetkililere sesleniyorum bu alan köylülere tekrar verilecek mi? Ya da köylüleri mağdur etmeden topraklarının yerlerine yeni topraklar verilecek mi? Köylüler mağdur… Köylülerin mağduriyetinin giderilmesini istiyoruz. Bizim davalarımız sürüyor’’ diye konuştu. DENİZ TOPKAYA

 

 

Editör: TE Bilisim