-Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yasin Aslan ve ulaşım esnafı, Büyükşehir Belediye Meclisinde CHP ve MHP'nin ret, AKP’nin kabul oyuyla toplu ulaşım ağına dahil edilmek üzere 200 yeni araç alınması kararına tepki gösterdi.

 

-Aslan, Sorunların çözümü için Ankara’ya 500 kişilik esnaf ile gideceklerini belirterek, “Cumhurbaşkanımızı, Başbakanımızı, Ulaştırma Bakanımızı ve tüm parti mensubu Antalya Milletvekillerimizi ziyaret edip sorunlarımızı dile getireceğiz” diye konuştu.

 

 

Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yasin Aslan, Cuma günü Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayı olağan meclis toplantısında toplu ulaşıma alınacak 200 otobüse tepki gösterdi.

ESNAFI TEHDİT EDEREK DÖNÜŞÜMÜ YAPTILAR

Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yasin Aslan ve ulaşım esnafı Büyükşehir Belediyesi, meclis toplantısında oy çokluğuyla toplu ulaşım ağına dahil edilmek üzere 200 yeni araç alınması kararına tepki gösterdi. Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nda düzenlenen basın açıklamasını oda Başkanı Yasin Aslan yaptı. Arslan, “Halkımızın çıkarları için ulaşım esnafı olarak her zaman belediye ile uyumlu bir şekilde çalıştık, çalışmaya gayret gösterdik. Matematiği gayet akıl selim bir şekilde bilmektedir ulaşım esnafı.

Hesap yapmayı bilmeyenler daha önce Antalya’nın 1002 araca ihtiyacı olduğunu söylediler ve devamında ‘yanlış yapmışız taşınan yolcu verisine göre Antalya şehir merkezini 501 adet 12 metre aracın yeterli olur’ diyerek UKOME kararı aldı. Tüm esnafımızın zorla ekmeğini elinden almak tehdidiyle 2 aracımızı birleştirerek 1 araca dönüştürdüler. Günlük toplam çalışan bizim odamıza bağlı 454 artı 75 belediye aracı toplam 529 araç 280 bin kişi taşımaktadır. Normal şartlarda araçlarımızın 530 bin kişilik kapasitesi vardır. Şuan atıl durumda 250 bin kişilik kapasitemiz vardır. Cuma günü alınan meclis kararı ile belediye tarafından 200 adet araç alımı yapılacaktır. Hali hazırda 250 bin atıl kapasitemiz mevcutken 200 araç alındığı takdirde bu sayı 450 bin olacaktır’’ dedi.

KARAR ALINIRKEN SARIGÜL NEREDEYDİ?

Araçların aylık giderinin 33 bin TL olduğunu aylık olarak kazandıklarının 29 bin TL olduğunu söyleyen Arslan, “Her ay 4 bin TL zarar ediyoruz. Bu hesaplamaların tamamı belgeli bir şekilde Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’de mevcuttur.

12 metre araç alamayan 90 esnafımızın aracı çalıştırılmıyor.

Ancak bizi yok sayan belediye özel bir şirketten 5 bin artı KDV ile eski tip İsuzu tarzı araç çalıştırmaktadır. Benim 90 araç alamayan esnafım araçlarıyla 3 bin artı KDV ile çalışmaya hazırdır. Esnafımızın karşısına başkan adayı çıkarılan Salih Sarıgül 200 araç için mecliste neden yoktu?

Sizlerin huzurunda Salih Sarıgül’e 200 araçla alakalı düşüncelerini kamuoyuna paylaşmasını talep ediyorum’’ dedi. Arslan, belediyeye bu hizmeti 3 bin liraya verme teklifinde bulunduklarını ancak kabul edilmediğini söyledi.

DERE, NEDEN ULAŞIM ESNAFININ YANINDA DEĞİL?

AESOB Başkanı Adlıhan Dere’nin daha önce meclis üyeliği yaptığı dönemde AVM’lere karşı çıkarak gündeme geldiğini söyleyen Arslan, “Esnafı düşünmüştür. Peki bugün neden bizim yanımızda değildir? Ekmeğinin peşinde olan esnafın yanında değildir?

400 esnafımızın aracı bağladığında neden esnafın yanında değildi? Bugün yine 200 araç alımı tehdidi ile esnafım karşı karşıyayken neden yanımızda değil? Biz verdiğimiz sözü de aldığımız sözleri de unutmadık unutmayacağız’’dedi.

ANKARA’YA GİDECEĞİZ

Sorunların çözümü için Ankara’ya 500 kişilik esnaf ile gideceklerini belirten Arslan, “Cumhurbaşkanımızı, Başbakanımızı, Ulaştırma Bakanımızı ve tüm parti mensubu Antalya Milletvekillerimizi ziyaret edip sorunlarımızı dile getireceğiz.

Hukuki mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir. Alınan son karara tepkisiz kalacağımızı düşündüler. Sonucu ne olursa olsun adaleti sonuna kadar arayacağız’’ şeklinde ifade etti.

Arslan, yerel seçimler öncesi Menderes Türel'e destek verdiklerini de belirterek, o dönem 'Yetiş Menderes Türel' dediklerini kaydetti. Başkan Türel'in kampanyasında aktarmaları kaldıracağını, belediyenin 40 otobüsünün tarih olacağı sözünü verdiğini ileri süren Aslan, "Hep taraf olduk, şimdi ise bertaraf olduk. Artık taraf olmayacağız, siyaset bizden uzak dursun. Ne istedilerse yaptık. Hep 'evet' diye diye bu hale geldik" dedi.  DENİZ TOPKAYA

 

 

 

Editör: TE Bilisim