Kısa adı TES-İŞ olan TÜRK-İŞ Konfederasyonu’na bağlı Türkiye Enerji, Su ve Gaz işçileri Sendikası Antalya Şubesi, üyesi enerji işçilerine iftar verdi.

 

Enerji işkolları EÜAŞ, TEİAŞ, TEDAŞ Bölge Müdürlüğü, CLK, DSİ, İLBANK ile Sulama Birlikleri ve Çallıoğlu’nda örgütlü bulunan TÜRK-İŞ’E bağlı TES-İŞ Sendikası, yaklaşık 2 bin 400 üyesine iftar verdi. TES-İŞ basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, TEİAŞ 19. İletim Bölge Müdürlüğü Sosyal Tesisleri’ndeki iftarı birlikte açan enerji işçileri, Ramazan ayında da dayanışmanın örneğini yaşadılar. TES-İŞ Şube Başkanı Hacı Mevlüt Ünal ile Yönetim Kurulu Üyeleri, enerji işçilerini kapıda karşıladı.

İftarda bir konuşma yapan TÜRK-İŞ İl Temsilcisi ve TES-İŞ Sendikası Başkan Ünal, enerji işçisinin geleneksel hale gelen iftar yemeklerinde bir araya gelerek, hayatın her alanında dayanışma içinde olduklarını söyledi. Ünal, katılımı yüksek olan ve dostlukların pekişmesini sağlayan iftar etkinliklerinin devam edeceğini belirtti.

 

KIDEM TAZMİNATI VAZGEÇİLMEZİMİZDİR

Enerji işçilerine hitaben yaptığı konuşmasında, gündemdeki kıdem tazminatlarına, kamu sözleşmelerine ve KYS ile Gürbüzhan Taşeronları konularına değinen Ünal, “Çalışanların zarar görmemesi için TÜRK-İŞ Konfederasyonu çalışmalarını sürdürmektedir. Bununla ilgili TÜRK-İŞ Genel Kurullarında oy birliği ile alınmış kararlar vardır. Bu nedenle, acele edip emekli olmanızı gerektiren bir husus yoktur. İşin aslı, kimi işverenler iş kanununda mevcut 30 günlük kıdem tazminatının bir kısmını devlete ödettirmek için uğraş veriyorlar” dedi.

 

İLK MÜZAKERELER BU AY

Öte yandan, kamuya ait işyerlerinde TES-İŞ ile KAMU-İŞ ve ilgili müdürlüklerin ilk müzakereyi bu ay içinde gerçekleştireceklerini kaydeden Ünal, “Gelişmeler siz enerji işçileri ve kamuoyu ile paylaşılacaktır. Nitelikli elemanlar olarak KYS taşeronda çalışan üyelerimizin sözleşmeleri, Yüksek Hakem Kurulu’na intikal etmiş olup önümüzdeki günlerde sonuçlanmasını bekliyoruz. Yine Gürbüzhan Taşeron da çalışan üyelerimizin yetki belgesi gelmiştir. İlgili taşeron KAMU-İŞ’i yetkilendirmiştir” diye konuştu. Haber Merkezi

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim