Kızından  alınacak böbreğin kendisine nakli için Antalya'ya gelen 45 yaşındaki Yaşar Çelik, kalacak yer bulamayınca, 13 kişilik ailesiyle hastane otoparkında yatıp kalkmaya başladı. Otoparkı evleri gibi kullanan aile, yönlendirme levhasına çorap asıp ağaca bebek beşiği kurdu.

 

2 yıl önce Mersin'de böbrek yetmezliği teşhisi konulan ve nakil sırasına alınan Yaşar Çelik için aradan geçen zamanda uygun donör bulunamadı. Son çare 27 yaşındaki Hediye Çelik babasına böbreğini vermek için aday oldu. İlk başlarda kabul etmeyen Yaşar Çelik, kızının ısrarına dayanamayıp kabul etti. 1 ay önce Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne gelen baba-kızı, aralarında küçük yaştaki 6 çocuğun da bulunduğu ailenin 11 üyesi yalnız bırakmadı. Nakil için tetkiklere başlayan doktorların gerekli işlemleri tamamlaması beklenenden uzun sürünce, aile kalacak yer aramaya başladı.

 

EV SAHİPLERİ EV VERMEK İSTEMEDİ

 

Bazı ev sahipleri aileye kalabalık oldukları için ev vermek istemezken, bazısı da yüksek miktarda kira ve depozito istedi. Çaresiz kalan 13 kişilik aile, hastane otoparkını eve çevirdi. Bahçedeki bir refüjde konaklayan aile, hayırseverlerden temin ettikleri yorganları altlarına serip battaniyeleri de üzerlerine örterek burada yaşamaya başladı. Aile üyeleri yattıkları yeri o kadar benimsedi ki bir yönlendirme tabelası üzerine yıkadıkları çoraplarını asıp, bir diğerinin yanına da mutfak eşyalarını sıraladı. İki ağaç arasında gerilen bir iple henüz yaşını dahi doldurmamış bir bebeğe beşik de kuruldu. Yanlarından geçip giden otomobillerin gürültüsüne aldırış etmeyen aile üyelerinin rahat şekilde uyudukları gözlendi. Geceleri serilen yataklar, gün aydınlanmasıyla toplanıyor.

 

BABAM DİYALİZE GİRİYORDU, VİCDAN AZABI ÇEKİYORDUM

 

Maddi imkanlarının kısıtlı olduğunu vurgulayan Yaşar Çelik, “Sokakta yatıyoruz. 600 TL kira, 600 TL depozito, 600 TL de emlakçı istedi. Evler çok pahalı. Çoluk çocuk rezil olduk. 1 aydır buralardayız. Bugün yarın derken ne yapacağımızı şaşırdık. 10'dan fazla kişiyiz burada. Hepsi ben ameliyat olacağım diye arkamdan geldi. Hava soğuk olsa da burada yatacaktık. Fakirlik her şeyi yaptırır" dedi.

 

Babasına böbreğini bağışlamaya hazırlanan Hediye Çelik ise, “Babam diyalize giriyordu. Dayanamıyordum, vicdan azabı çekiyordum. Böbreğimi vermek istedim. Geldik buraya küçük çocuklarla burada yatıyoruz mecburuz ne yapalım" diye konuştu.

 

Aile, tedavileri tamamlanana kadar konaklayacakları bir yer için hayırsever ve yetkililerden yardım eli uzanmasını bekliyor.DHA

 

 

Editör: TE Bilisim