Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) Antalya İl Müdürlüğü BYEGM’nin kuruluş yıldönümünü Ulupınar Şelale Restoran’da kutladı.

 

BYEGM’den yapılan açıklamaya göre, Kuruluş yıldönümü vesilesiyle düzenlenen iftara, Antalya basınının yanı sıra Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ramazan Kızılkaya, Anadolu Ajansı (AA) Bölge Müdürü Murat Eğilmez, Basın İlan Kurumu Antalya Şube Müdürü Nedim Engin ile Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı İdris Taş ve Yönetim Kurulum Üyesi Sibel Atasoy da katıldı.

 

CUMHURİYETİN EN KÖKLÜ KURUMU

Antalya basını ile iftarda buluşan Antalya İl Müdürü Esen Diler, 1862 yılında Maârif-i Umumiye Nezaretine bağlı olarak Matbuat Müdürlüğü adı ile kurulan, 7 Haziran 1920’de "Matbuat ve İstihbarat Müdüriyeti Umumisi" ve 1984’te Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü adını alan ve bir asra dayanan kurumsal hafızasıyla Cumhuriyetin en köklü ve öncü kurumlarından ve basın tarihimizin de en yakın tanıklarından biri olan BYEGM’nin, ülkemizin uluslararası saygınlığını artırma ve küresel düzeyde gerçekçi bir Türkiye algısı oluşturma misyonuyla faaliyetlerini hız kesmeden sürdürdüğünü belirtti.

 

BASIN MENSUPLARININ DESTEKÇİSİ

Diler, merkez teşkilatı, 19 il müdürlüğü, yurtdışındaki 39 basın müşavirliğiyle dünyadaki gelişmelerin karar vericilere zamanında ve doğru şekilde yansıtılması, yerli ve uluslararası basın mensuplarının çalışabilmeleri için uygun ortam oluşturulması ile Türkiye’nin uluslararası alandaki konumunun güçlendirilmesi yolunda çalışmalar yürütüldüğünü dile getirdi.

 

BASIN KARTI SAHİPLERİNE İNDİRİM
“Dünyayı izliyor, Türkiye’yi anlatıyoruz” diyerek BYEGM’nin faaliyetleri ile örnekler veren Diler, konuşmasının sonunda Ulupınar Şelale Restoran sahibi Doğan Akkelle’nin, BYEGM’nin kuruluş yıldönümü vesilesiyle jest yaptığını, basın kartı sahipleri ile etkinliğe katılım sağlayan basın kurumlarının (TRT, AA ve BİK) personeline yüzde 20 indirim uygulayacağını ifade etti. Haber Merkezi

 

                                                                                                                                                                                                           

           

                                                                                   

Editör: TE Bilisim