Çalışanların  yegane güvencesi olan kıdem tazminatının fona devredilmesi tartışmalarına yönelik tepkiler artıyor. DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi Cemal Aybar,’’ Hükümetin kıdem tazminatında hazırladığı Truva atını, bireysel fonu reddediyoruz. Hükümet fon ısrarından vazgeçmelidir. Kıdem tazminatı çıkmaz yoldur. Kıdem tazminatı yük değil haktır’’dedi.


Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu(DİSK) Akdeniz Bölge Temsilcisi Cemal Aybar, Kapalı Yol Halk Bankası önünde yaptığı basın açıklamasında, çalışanlarının yegane güvencesi olan kıdem tazminatının fona devredilmesi çabalarına sert tepki gösterdi. Aybar, ’’Hükümetin kıdem tazminatında hazırladığı Truva atını, bireysel fonu reddediyoruz. Hükümet fon ısrarından vazgeçmelidir. Kıdem tazminatı çıkmaz yoldur. Kıdem tazminatı yük değil haktır’’dedi.

80 YILLIK İŞÇİ HAKKI

Kıdem tazminatının 80 yıllık bir işçi hakkı olduğunu söyleyen Aybar, ’’Hükümet kapalı kapılar ardında, sendikalardan ve işçilerden gizli kıdem tazminatını fona devretme hazırlıklarını yürütüyor. Kıdem tazminatının fona devri bizler için sonun başlangıcıdır.  Hükümet diyor ki -kıdem tazminatının fonu işçinin zararınadır. İşçilerin aklıyla dalga geçmeyin. Fon 42 yıldır gündemde ama işçilerin mücadelesi sonucu çıkarılamadı. AKP 15 yıldır iktidarda ama bugüne kadar kıdem tazminatını fona devredemedi. Eğer kıdem tazminatı fonu işçiye yararlı olsaydı çok önemli bir referandum öncesinde işçilerin oyunu almak için kullanılırdı. Hükümet bizlere ölümü gösterip sıtmaya razı sıtmaya razı etmeye çalışıyor. Herkes bilsin kıdem tazminatı hakkımızı kısıtlamaya ve ortadan kaldırmaya yönelik oyunlara izin vermeyeceğiz. Kıdem tazminatı hakkımızdan taviz vermeyeceğiz’’ diye konuştu. Aybar, ’’Hükümet fon ısrarından vazgeçmelidir. Kıdem tazminatı çıkmaz yoldur. Fon dayatmasına sonuna kadar direneceğiz. Direnmekle yetinmeyecek, kıdem tazminatı hakkının geliştirilmesi ve garanti altına alınması için taleplerimizi yükselteceğiz. Kıdem tazminatı yük değil haktır’’dedi. DENİZ TOPKAYA

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim