Aksu’da  hizmete açılan Pet Pansiyon, kente tatile gelenlerin köpeklerine ev sahipliği yapıyor.

 

Aksu İlçesi'nde 200 metrekare alan üzerine kurulu 3 katlı binada, kafessiz ev konseptinde hizmet veriliyor. Pitbull, Dogo Argantine, Mastiff gibi cins köpeklerin alınmadığı pansiyona, aşı programı bitmemiş köpekler de kabul edilmiyor. Metin Özgür Doğan ile eşi Latife Bilge Doğan'ın sahibi olduğu pansiyonda aynı anda 17 köpek kalabiliyor. Bir köpeğin günlük pansiyon fiyatı ise 40 lira. İstanbul'dan sonra Türkiye'de kafessiz ev ortamında hizmet veren tek köpek pansiyonu olduklarını belirten Metin Özgür Doğan, "Tatil veya başka bir amaçla evinden dışarıya çıkan ve köpeklerini bırakacak yer bulamayan kişilere hizmet ediyoruz. Bayramlarda ve yaz aylarında çok fazla talep oluyor. Antalya içinden günübirlik bırakanlar da oluyor" dedi.

 

Antalya Pet Pansiyon olarak kafese karşı olduklarını kaydeden Doğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

"Bizimle birlikte televizyon seyrediyor, yemek yiyor, geziyorlar. Kendi evlerindeki aktiviteleri nasılsa bizde de aynı şekilde sürdürüyorlar. Biz yaptığımız aktiviteleri sürekli fotoğraflandırıyoruz ve sahiplerine gönderiyoruz. Onlarla sürekli iletişim halinde oluyoruz."

 

Güvenlik altyapılarının da olduğunu aktaran Doğan, “Anlaşmalı veteriner hekimimiz var. Belli periyotlarda gelir ve kontrollerini yapar. Aşı karneleri ve aşıları tam oluyor. Aldığımız zaman bunlara mutlaka dikkat ediyoruz. Alışık oldukları mamanın dışına çıkarlarsa ishal olurlar. İşte bu alışkanlarını bozmamak adına biz sahiplerinden kendi mamalarını da alıyoruz. Bir tek hazır su veriyoruz. Suları ortak oluyor, o kadar."

 

Toplamda 15, maksimum 17 köpeği konuk ettiklerini belirten Latife Bilge Doğan ise şöyle konuştu:

 

"Aslında biz bu işe çok fazla ticari gözle bakmadığımız için sayıyı yükseltmiyoruz. Bu bizim vicdanımızla da alakalı bir durum. Bu işi severek yapıyoruz. Çünkü hayvanlarla zaman geçirmek, insanları daha da pozitif yapıyor. Bayramlarda daha yoğun talep var. Kışın 8-9 civarına düşebiliyor. Köpekler, yaşadıkları evin evladı. Aslında olaya böyle bakarsanız, biz cici anne, cici baba rol modelleri oluyoruz. Buraya gelen her evlat ki ben onlara 'Tüylü bamya' diyorum. Hepsi beni anne, eşimi de baba olarak biliyor. İkinci ev olarak burayı çok seviyorlar."

 

DHA

Editör: TE Bilisim