Kaleiçi Birliği Derneği Lütfi Çakır, turizmde geçen sene başlayan sıkıntıların bu sene de devam ettiğini belirtti. Hükümetin attığı adımların cezasını küçük esnafın ödediğini söyleyen Çakır, ‘’Kaleiçi esnafı olarak ayakta durma mücadelesi veriyoruz. Sezonun ortasına geldik.  Ama durum geçen seneki yaşananlardan farksız gibi. Umudumuz bu sene için de kırılmaya başladı’’ dedi.


KİRALARIMIZI ÖDEYEMİYORUZ

2016 yılında turizm sezonunun Rusya ile yaşanan kriz nedeniyle turizm sezonunun kötü gitmesinden dolayı kötü geçtiğini söyleyen Kaleiçi Birliği Derneği Başkanı Lütfi Çakır,’’ Turizm sezonunun kötü geçmesi dolayısıyla bütün turizm kentleri olduğu gibi Kaleiçi esnafı da olumsuz etkilendi. Kaleiçi esnafının yüzde 30’u işyerini kapatmak zorunda kaldı. Kiralarını ve elektrik su gibi masraflarını ödeyemedikleri için geçen seneki sıkıntı bu seneye de kaydı. Hükümetin attığı adımların bedelini küçük esnaf ödüyor’’dedi.

 

KÜÇÜK ESNAFA SAHİP ÇIKILMIYOR

2017 yılı turizm sezonundan da umutlarını kestiklerini belirten Çakır, esnafa sahip çıkılmadığını iddia etti. Çakır,’’Esnaf odaları ve ticaret odaları siyasallaştığı için esnafın hakkını aramaktan siyasilere şirin görünmek istedikleri için esnafın durumu lanse edilmiyor. Bizim çektiğimiz sıkıntılar dile getirilmiyor. Küçük esnaf göz ardı ediliyor. Kaleiçi esnafı olarak ayakta durma mücadelesi veriyoruz. Sezonun ortasına geldik.  Ama durum geçen seneki yaşananlardan farksız gibi. Umudumuz bu sene için de kırılmaya başladı’’dedi.  DENİZ TOPKAYA

Editör: TE Bilisim