Halk-Der Başkanı Ozan Balık, otogarın satışına karşı çıktı. Balık, ’’ Henüz miadını doldurmamış, en az 10 yıl daha kente hizmet edecek durumdaki Otogar’ı kapatıp yerini yüzde 70 ticari, yüzde 30 konut alanı olarak satışa çıkartmak tam anlamıyla bir rant projesidir’’ dedi.

 Antalya’nın ender kalmış nefes alınacak yerlerinden Otogar’ın arazisine 211 bin metrekarelik yeni bir AVM’nin yapılmasının söz konusu olduğunu söyleyen Ozan Balık,’’  Bu AVM’yle  birlikte mevcut AVM’lere 211 bin metrekarelik yeni bir beton yığını daha eklenecektir. Antalya’da kişi başına düşen yeşil alan miktarı 6 metrekareden 5 metrekarenin altını düşürülecek, kişi başına AVM oranı da 1.5 metrekareye çıkacaktır. Yani 5 metrekarelik küçük bir alanda nefes alıp, 1.5 metrekarelik bir beton ve kapitalizm yığınında boğulacağız. Otogar arazisine AVM yapılması bile ciddi bir kent suçuyken, Antalya’da mevcut 300 bin metrekarelik AVM alanına, 450 bin metrekare daha eklenecektir. Bu alanların planlamaları yapılmış, ama kamuoyunun dikkatinden kaçırılmıştır’’dedi.

ANTALYALILAR HESAP SORACAK

Ozan Balık,’’Antalya’ya katleden, boğazını sıkan, nefes borusuna çöken bu rant siyasetine karşı direneceğiz. Yeşil alanlarının kaderinin referandumla belirlenmesi de evrensel hukuk kurallarına ve insan haklarına aykırıdır. Yeşil alanlarımızı ne olursa olsun terk etmeyeceğiz.  Yağmalatmayacağız. Yağmalamaya, peşkeş çekmeye kalkışanlara da Antalyalılar olarak hesap soracağız’’ diye konuştu. (Haber Merkezi)

 

Editör: TE Bilisim