Deneyimli hukukçu-siyasetçi Cengizhan Gököz, protokol ile Emlak Konut’a satılan 100.Yıl Spor Kompleksi’ndeki 40 bin metrekarelik alanın planlanmasında hukuka karşı hile yapıldığını söyledi. Gököz, “Eşdeğer bir alan yaratmadan bu alanın planlanması hukuka aykırı, dava açılırsa iptal olur” dedi.

 

Cengizhan Gököz, “40 bin metrekarelik alanın satışıyla 33 bin kişilik stadyum ve diğer tesislerin parasının karşılanması hedeflenmiş olabilir. Satışı kimin yaptığı, kimin planladığı önemli. İmar planında spor alanı olarak görünen bir yeri planlama ile Merkezi Gelişim Aksı’na(MGA)çevirmek hukuka aykırı. Odalar, Baro, belediye meclis üyeleri planlamanın iptali için dava açabilir, iptali sürpriz olmaz. Bir dava hazırlığı olduğu da biliniyor. Elbette mahkemenin davaya bakış açısı önemli..Bağımsız, yeni adıyla tarafsız yargı nasıl karar verir bunu tahmin etmek güç” şeklinde konuştu.

Cengiz Gököz, 100.Yıl Spor Kompleksi’nin 25 binlik planda spor alanı olduğunu, 5 binlik planda ise spor tesisi dışında yapılanmadan söz edildiğini belirterek, “ Böyle bir planlama için öncelikle eşdeğer bir alanın yaratılası gerekir. Böyle bir alan yaratılmadığına göre olaya hukuk açısından olumlu bakmanın mümkün olmadığını söyledi.

 

 

Gököz, “ 40 bin metrekarelik alanın planlamasını kimin yaptığı belirsiz. TOKİ yapmışsa farklı, Bakanlık yapmışsa farklı belediye yapmışsa farklı bir durum ortaya çıkar. Her durumda 100.Yıl Spor Kompleksi ile ilgili planlama hukuksuz, planlama esaslarına da aykırı” dedi.

100.Yıl Spor Kompleksi’nde Falez Oteli’nin karşısında bulunan 40 bin metrekarelik alanın Emlak Konut’a protokolle 190 milyon liraya satılması kamuoyunda rahatsız yarattı. Daha önce TOKİ tarafından iki kez ihaleye çıkarılan alana talipli çıkmamıştı. Bu çok değerli alanın Antalya’dan kaçırılarak, kapalı kapılar ardında protokolle Emlak Konut’a satılması tartışmaları alevlendirdi. 100.Yıl Spor Kompleksi’nde TOKİ tarafından 33 bin kişilik stadyumla birlikte yapılan planlamada 40 bin metrekarelik alanda iki antrenman sahası yer alıyordu. (İbrahim AKKAYA)

 

Editör: TE Bilisim