Antalya Devlet Opera Balesi'nce (ANTDOB) 2015-2016 sanat sezonunda hayata geçirilen 'Çocuk ve Sanat Projesi' meyvelerini vermeye başladı. 'Çocuk Korosu', 'Çocuk Balesi', 'Çocuk Orkestrası' ve 'Çocuk Resim-Tasarım' kurslarına katılan geleceğin sanatçıları, 'Yıl Sonu Gösterisi'nde izleyenleri büyüledi.

 

Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde gerçekleşen 'ANTDOB Çocuk ve Sanat Kursu Yıl Sonu Etkinliği', çocuklar bale grubunun muhteşem gösteriyle başladı. Bale grubu, 'Karlar' adlı dansı sahneledi. Küçük balerinler alkış yağmuruna tutuldu.

 

Gösteriler, keman, çello, ritim saz dinletileriyle devam etti. Çocuk korosu 'Yavru Kuş', 'Minik Kardeş', 'Dünyaya Mesaj' adlı eserleri seslendirdi. 'Brezilya Doğaçlama Ritim Show' ile de sahneye ayrı bir renk katıldı. Bale grubu Çaykovski'nin 'Kuğu Gölü' adlı eserini sergileyince salon alkış sesiyle yankılandı.

 

Öğretmenleriyle birlikte enstrümanlarını çalan küçük keman ve çello sanatçıları, repertuarlarında dünyaca ünlü besteciler John Hıggıns, Beethoven, Rodgers'in eserlerine de yer verdi. Çocuk Korosu, söz ve müziği Yakup Aksoy, Yavuz Durak'a ait 'Mavi Gezegen', 'Bilmece' ve 'Tık Tak' adlı eserleri seslendirdi. DHA

 

 

Editör: TE Bilisim