- Antalya'da 3 yıl önce hizmete giren yaya üst geçidinin, engelli ve yaşlılar için yapılan asansörlerinin kapılarının çalınması, Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü'nü harekete geçirdi. Bölgedeki üst geçit asansörlerini de söken müdürlük, yerlerine her tarafı camdan şeffaf asansör yapmak için ihale açtı.

 

 

Şaşkınlık yaratan hırsızlık olayı, geçen ay Kepez ile Muratpaşa ilçelerini birbirine bağlayan Düdenbaşı Mahallesi'ndeki üst geçitte yaşanmıştı. Engelli ve yaşlıların kullanması için üst geçidin her iki tarafına yapılan asansörlerde, hizmete girdiği ilk aydan itibaren hırsızlık yaşandı. Önce asansörün kablolarını çalan hırsızlar, birkaç kez de trafosunu çalma girişiminde bulundu. Geçen ay asansörün bir kapısının çalınması üzerine asansör iptal edildi. Çalınan kapının yeri de çelik plakayla kapatılarak kaynak yapıldı. Hırsızlar son olarak üst geçidin her iki tarafının iniş asansörlerinin de kapılarını çaldı. Bunun üzerine Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü devreye girdi ve asansörün kalan parçalarını söktü.

 

 

Karayolları 13. Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu, halkın malı olan asansörlerin tahrip edilmesinin kendilerini üzdüğünü belirterek, “Bu sorun uzun süredir devam ediyordu. Bunun için de çözüm yolları arıyorduk. Biz de ilk etapta Gazi Bulvarı'nda bulunan Antalya Sanayi ve Ticaret Odası'nın (ATSO) önündeki üst geçit ile hırsızlık olayının yaşandığı üstgeçidin asansörlerini şeffaf hale getireceğiz. Dışarıdan bakıldığı zaman her tarafı görülebilin camdan bir asansör olacak. Bunun için de 14 Haziran tarihinde ihale açacağız. Bölgedeki diğer asansörlerin de aynı şekilde yapılması için başta Antalya Büyükşehir Belediyesi olmak üzere diğer kurumlarla da temasa geçeceğiz" dedi. DHA

 

 

 

Editör: TE Bilisim