NLP Uzmanı Mustafa Yarıcı, turizmde yaşanan krizi, ülkemize tekrar gelen turistlerle aşılabileceğini söyledi. Yarıcı, “Antalya'yı en iyi anlatacakların, yıllardır Antalya'ya gelen ve bu ortamda dahi gelmeye devam eden ve ülkemizi gerçekten tanıyan misafirler olabilir” dedi.


Hospitality CRM Council  tarafından turizmin içinde bulunduğu kriz ortamından çıkmasına  yardımcı olmak amacıyla bölgesel olarak toplantı gerçekleştirildi. Ayda bir bölgesel olarak yapılan ve Mardan Palace Hotel’de gerçekleşen toplantıların bu ayki konuğu NLP Uzmanı Mustafa Yarıcı oldu. Toplantıda NLP tekniklerinin misafir ilişkilerinde ve satışta nasıl kullanılabileceği ile ilgili geniş bir bilgilendirmeler yapıldı. 

 

TURİZMİ CANLANDIRMAK İÇİN

“LOVEANTALYABECAUSE”

Mustafa Yarıcı, 2015 sonunda turizmde yaşanan derin krizde, sektör deyimiyle tekrar gelen misafirin (repeat) önemi ortaya çıktığını kaydetti. Yarıcı, şöyle konuştu: “Kriz sadece Rus pazarının sıfırlanması değil, bölgemizde yaşanan  siyasi atmosfer ve terör nedeniyle Avrupa pazarının da daralmasıyla derinleşti.  2016 yılında Antalya’nın içinde bulunduğu kriz ortamından kurtulması için tümüyle sivil bir hareket olarak ortaya  çıkan Hospitality CRM Council; ağırlama sektörünün ihtiyaçlarının tartışıldığı, sektör profesyonellerinin bilgi ve deneyim paylaşımı yaptığı marka, bağımsız  bir platform oluşturdu.  Krizin 2017 yılında da devam etmesi  için ‘ne yapabilir’ düşüncelerine de itti.”  

 

“ANTALYA'YI SEVİYORUM ÇÜNKÜ ....”

NLP Uzmanı Yarıcı, Antalya'yı en iyi anlatacakların, yıllardır Antalya'ya gelen ve bu ortamda dahi gelmeye devam eden ve ülkemizi gerçekten tanıyan misafirlerin olduğunun düşünüldüğünü vurgulayarak, “Bu amaçla tüm otellerin kendi misafirleriyle videolar çekmesini ve #loveantalyabecause cümlesini tamamlatmaları istenmektedir. Her misafir kendi dilinde ‘Antalya'yı seviyorum çünkü ....’  cümlesinin tamamlayacak. Oteller kendi sosyal medya hesaplarında “loveantalyabecause” hastag ile yayınlayacak ve etkiyi arttırmak adına paylaşımlar aynı gün ve saatte yapılacak. Bu sayede tüm Antalya otellerini takip eden misafirler, aynı anda #loveantalyabecause paylaşımlarını görebilecek.  İlk paylaşımlar, 16 Haziran Cuma günü saat 17:30'da başlayacak” dedi. Buse YEŞİL

 

 

Editör: TE Bilisim