Antalya’da toplu ulaşıma yapılan zammın geri çekilmesi talebiyle başlatılan kampanyada toplanan 10 bin imza Antalya Halk Evleri tarafından yoğun güvenlik önlemleri altında  Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edildi. 


Antalya Halk Evleri tarafından Büyükşehir Belediyesi tarafından ulaşıma getirilen zamların geri çekilmesi talebiyle toplanılan 10 bin imza Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edildi. İmzaların teslim sırasında herhangi bir olay çıkma ihtimaline karşı çevik kuvvet ve TOMA’lar da Büyükşehir Belediyesi Önü’nde hazır bekletildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne gelen Halkevleri Akdeniz Bölge Temsilcisi Kutay Meriç ve yanındaki 3 kişi 2 haftada topladıkları 10 bin imzayı Büyükşehir Belediyesi’ne Evrak Kayıt’ birimine  teslim etti. 

POLİS YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ ALDI

Antalya Halk Evleri tarafından Büyükşehir Belediyesi’nin 7 Mayıs’ta geçerli olmak üzere şehir içi ulaşım hizmetlerine yaptığı zam nedeni ile Antalya Halk Evleri tarafından Ulaşım’da zamların geri çekilmesi ve yeniden düzenlenmesi talebiyle toplanılan İmzalar Büyükşehir Belediyesi  Evrak Kayıt birimline teslim edildi. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı Büyükşehir Belediyesi Önü’nde açıklama yapan Antalya Halk Evleri Bölge Temsilcisi Kutay Meriç,’’Halktan gelen talep üzerine ulaşım zamlarına karşı  imza kampanyası yürüttük. 10 bine yakın imza topladık. İmzaları belediyeye teslim etmeye geldik. Ulaşım zamlarını yüksek buluyoruz. Çünkü, Antalya turizm kenti ve bu sektörde ücret gelirleri bin 600 lira civarındadır. Bir işçinin maaşının yüzde 10'u sadece işine ve evine ulaşmak için harcanmaktadır. Bir öğrencinin okuluna gitmesi için harçlığından 100 TL harcanmaktadır. En yüksek zam da yüzde 33 oranında emeklilerin kullandığı bilete yapılmış. Bu konuda kentte büyük tepki var. Gereğinin yapılmasını talep ediyoruz. Takipçisi olacağız’’ diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ŞOFÖRLERE KIYAK GEÇTİ

Halkın ulaşım hakkı olduğunu ve ulaşımın belediye tarafından ücretsiz verilmesi gerektiğine dikkat çeken Meriç,’’ Yapılan uygulama bellidir. Dolmuşlara otobüs dayatıldı. Dayatmadan kaynaklı şoförler otobüs taksitlerini ödeyemez duruma geldiler. Şimdi Büyükşehir Belediyesi de şoförlere kıyak çekiyor. Böyle somut bir durum oluştu. Biz ulaşımın tamamen belediye tarafından ücretsiz yapılmasını özel sektörün kamu işine girmemesi gerektiğini düşünüyoruz’’dedi. Konuşmanın ardından polis nezaretinde Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne giren Kutay Meriç, 10 bin imzayı Evrak Kayıt bölümüne teslim etti.

BİLET FİYATLARI

Antalya'da otobüslerde tam bilet ücreti 2.60, öğrenci 1.60, indirimli ise 2 lira olmuştu. Tramvaylarda ise tam bilet 2, öğrenci 1.25 ve indirimli 1.60 TL olarak uygulanmaya başlanmıştı. Birinci binişten sonraki ilk ve ikinci aktarmalar eskiden olduğu gibi 1 lira olarak uygulamaya devam ediyor. İki biniş hakkı olan kullan at biletler 6.50 lira olurken, dört biniş hakkı veren kullan at biletleri de 12 liradan satılıyor. DENİZ TOPKAYA

 

 

Editör: TE Bilisim