Devlet  Tiyatroları tarafından, bu yıl 8'incisi düzenlenen 'Antalya Uluslararası Tiyatro Festivali', Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen 'IV Murat' oyununun gösterimiyle başladı.

 

Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde düzenlenen açılış törenine Vali Münir Karaloğlu, Devlet Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Nejat Birecik, Devlet Tiyatroları Başrejisörü Sinan Pekinton, Antalya Devlet Tiyatrosu Müdürü Alpay Aksum ve çok sayıda sanatsever katıldı. Tören, Antalya Mehter Takımı'nın mini konseri ve sonrasında tahta bacak, jonglör, cansız manken ve palyaço gösterileriyle başladı.

 

Festivalin açılış konuşmasını Antalya Devlet Tiyatrosu Müdürü Alpay Aksum yaptı. Antalya Uluslararası Tiyatro Festivali'nin diğer festivallerden farklı olduğunu belirten Aksum, "Dünyanın birçok ülkesinden insanların hem sanatçı hem de seyirci olarak festivale katılımları tiyatromuzu gerçek anlamda uluslararası bir şölene dönüştürdü. Antalya'nın sanat ve tiyatro adına dünya çapında bir şehir olması bence bir hayal değil gerçektir. Devlet Tiyatroları bunu gerçekleştirecek güce ve birikime sahiptir" dedi.

 

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Necat Birecik ise, Antalya'nın tarihine ve bulunduğu coğrafyaya atıfta bulundu. Birecik, "Antalya, yeryüzündeki cennetin vücut bulduğu şehirdir, görkemli antik kentlerin de merkezi olmuştur. Burası, sanatın, insan ruhu ile iç içe hayat bulduğu coğrafya. En önemlisi de dünya tiyatrosunun doğduğu bir kent. Antalya, tarihi boyunca kültürün, sanatın, mimarinin, mitolojinin merkezi olmuş. Tiyatro sanatının doğduğu bu özel şehrimizde düzenlediğimiz Devlet Tiyatroları Antalya Uluslararası Tiyatro Festivali, binlerce yılın tiyatro birikiminden, deneyiminden, geçmişinden beslenerek yola çıkıyor, her yıl gücünü arttırarak yolculuğuna devam ediyor" diye konuştu.(DHA)

 

 

Editör: TE Bilisim