Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘En Güzel Bahçe ve Balkon Yarışması’nın sonuçları Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binası önünde düzenlenen törenle açıklandı.


Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Çiçek Açan Şehirler Yarışmasında, dünya birinciliğini elde ettik. Ardından En Güzel Bahçe ve Balkon Yarışmasını başlattık. Balkonunu, bahçesini emek vererek çiçeklendiren, güzelleştiren hemşerilerimiz sadece kendilerine değil şehrimize de katkı sağlamışlardır. Çiçekle Antalya’yı güzelleştirenler, kente büyük iyilik yapan insanlardır. Biz, bu çevre hassasiyetini, yarışmalarla farkındalık haline getirelim. Her sene artan katılımcı sayısı doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Katılımcılar içinde iki türlü zorlu bir seçim yapıldı. Jüri tarafından seçilen balkon ve bahçeler uzman ekip tarafından yerinde de görüldü. Sadece fotoğraflar üzerinden bir değerlendirme yapılmadı” diye konuştu.

 

İŞTE DERECEYE GİRENLER

En Güzel Balkon Yarışmasında birinci Lütfi Yazkan, ikinci İrfan Ünver, üçüncü Mine Önel oldu. Bahçe dalında Gül Uysal birinciliği, Feray Aksoy ikinciliği, Kerime Göbüş üçüncülüğü elde etti. Apartman bahçesi dalında, birinciliği Şeyda Adıbelli, ikinci Tuğba Melekoğlu, üçüncülüğü ise Alman Anna Barbara Şutuertz kazandı. Site bahçesi dalında, Sedat Timur birinci, Kadir Çetin ikinci, Sunay Ethemoğlu üçüncü oldu. İşyeri kategorisinde ise Himmet Öcal birinci, Hüseyin Küçükcoşkun ikinci, Ömer Faruk Yıldız ise üçüncülüğe layık görüldü. Türel, konuşmasının ardından jüri üyesi ve dereceye girenlere para ödülü ve plaketini takdim etti. Yarışmanın birincilerine 4 bin, ikincilerine 2 bin, üçüncülerine ise biner lira para ödülü verildi. DENİZ TOPKAYA

Editör: TE Bilisim