Antalya deniz polisi, geçen yıl deniz kazasında 82 kişinin yanı sıra, yüzerken dalga nedeniyle kıyıya ulaşamayan, falezlerde gezerken ayağı kayarak düşen ve intihar girişiminde bulunan 16 kişiyi kurtardı, kayıp 23 kişinin de cesedine ulaştı. Polis ayrıca deniz ve tatlı sulara atılan 30 suç aletini gün yüzüne çıkardı. 

Antalya Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliği personelinden Adnan Toktaş, yetki ve sorumluluklarında çok geniş bir alan olduğunu belirtti. Toktaş, Antalya'da 20 bin 909 kilometrekare alanda görev yaptıklarını belirterek, “Bunun içinde deniz, göller, akarsular, baraj göletleri de var" dedi. Toktaş, Burdur ve Isparta da dahil olmak üzere toplam 36 bin 700 kilometrekare alanda yetki ve sorumluluklarını yerine getirdiklerini söyledi.

 

25 PERSONEL, 2 BOT, 1 JET-SKİ, 2 KARA ARACI

Amirlik bünyesinde 25 personel bulunduğunu ve 24 saat esasına göre çalıştıklarını söyleyen Toktaş, “Yani vatandaş denizle ilgili bir problemi olduğu zaman haber merkezine bilgi verdiğinde, burada her zaman göreve intikal edecek personel oluyor. Bu personelin 9'u sualtı ekibi kurbağa adam personel olarak çalışıyor. Suyun altındaki konulara müdahale ediyor. Ceset çıkarılması, suç aletinin bulunması gibi. 2 botumuz var, 1 tane de vatandaşın jet-ski diye tabir ettiği kurtarma botumuz var" dedi.

 

2016 YILINDA 98 CANLI KURTADILAR

2016 yılında 98 canlı kurtardıklarını anlatan Toktaş, “Biri deniz kazasıydı. Fırtınadan dolayı bir gemi batmıştı. 82 vatandaşımızı sağ olarak gemiden alıp getirdik. Bunun dışında yüzerken açılan arkadaşlar oluyor. Tabi hava koşulları Antalya'da değişebiliyor. Deniz dalgasızken öğleden sonra birden dalgalı hale gelebiliyor. Kıyıya gelmekte güçlük çekiyorlar. Bu durumu kıyıda gören vatandaşlar olayı bize iletiyor. Biz de zodyakla çıkarak vatandaşı alıp kıyıya getiriyoruz. Gezi amacıyla falezlerde dolaşan vatandaşlar bazen çok yakından dolaşıyor. Zeminde engebeler var. Kaygan olabiliyor ve denize düşebiliyorlar. Bunlarda kırıklar, yaralanmalar oluyor. Biz kişi suya düşmese dahi olay yerine gidiyoruz ve itfaiye, UMKE, 112 ekipleriyle birlikte çalışarak vatandaşı sedyeyle 112 ambulansına kadar getirip hastanede tedavi görecek şekilde ulaşımını sağlamaya çalışıyoruz" diye konuştu. DHA

Editör: TE Bilisim