Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı Antalya eski emniyet müdürleri Ali Yılmaz ve Mustafa Sağlam hakkında emrindeki polisleri yasal olmayan yöntemlerle dinletmek suçuyla soruşturma açtı, hazırlanan iddianame Ağır Ceza Mahkemesi’nde kabul edildi.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı Antalya eski emniyet müdürleri Ali Yılmaz ve Mustafa Sağlam hakkında emrindeki polisleri yasal olmayan yöntemlerle dinletmek suçuyla soruşturma açtı, hazırlanan iddianame Ağır Ceza Mahkemesi’nde kabul edildi..

Antalya eski Emniyet Müdürleri Ali Yılmaz ile FETÖ/PDY operasyonları kapsamında aranan ve Cezair’e kaçtığı belirlenen Mustafa Sağlam, emrindeki polisleri aralarında siyasetçilerin de bulunduğu kişileri hukuksuz olarak dinlettikleri suçlamasıyla Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacaklar. Edinilen bilgilere göre Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı polis memurları Hikmet İskender ve Zeki Kılınç’ın müşteki olduğu soruşturmada Antalya eski Emniyet Müdürleri Ali Yılmaz ve Mustafa Sağlam için, “ Suç işleme amacıya örgüt kurmak, kişiler arasındaki aleni konuşmaları kayıt etmek, hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek, suç uydurma, özel hayatın gizliliğini ihlal etmek, resmi belgede sahtecilik, haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek suçlarından iddianame hazırlandı. Savcılığın iddianamesi Ağır Ceza Mahkemesi’nde kabul edildi. Ali Yılmaz ve Mustafa Sağlam’ın yargılanmalarına önümüzdeki günlerde başlanacak.(Haber Merkezi)

 

 

Editör: TE Bilisim