Kepez Belediye Meclisi’nin Nisan ayı olağan toplantısı olaylı geçti. İmar Komisyonu’na partilerinden üye alınmayışına tepki gösteren CHP grubu Meclisi terk etti. Kepez belediye Meclisi’nin tüm komisyonları AKP ve MHP’li üyelerden oluştu. Kepez Belediye Meclisi’nde AKP’nin 21, MHP’nin 6, CHP’nin 5 üyesi var. Meclis’te 5 üye ise bağımsız olarak görev yapıyor.


Kepez Belediye Meclisi’nin Nisan ayı olağan toplantısı olaylı geçti. İmar Komisyonu’na partilerinden üye alınmayışına tepki gösteren CHP grubu Meclisi terk etti. Kepez belediye Meclisi’nin tüm komisyonları AKP ve MHP’li üyelerden oluştu. Belediye Başkanı Hakan Tütüncü yönetimine toplanan Meclis’te Encümen üyeliklerine AKP grubundan Serhat Demir, İsa Sarpdağ, Rüştü Peker seçildi. CHP ve MHP encümen üyeliği için aday göstermedi. Meclis’te fırtına gündemin 3. Maddesinde koptu. Gündem maddesinde 5 kişilik İmar Komisyonu’na AKP’den 4,  MHP’den 1 üyenin seçileceğinin açıklanmasına CHP gurubu tepki gösterdi. CHP grubu sözcüsü Kadir Zeybek, uygulamanın yanlış ve hukuksuz olduğunu, Türkiye genelinde en çok oy alan ikinci parti olarak CHP’den bir üyenin seçilmesinin doğru olacağını öne sürdü. Zeybek, geçen yıl denetim komisyonuna CHP’den bir üyenin seçildiğini belirterek,Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’yü suçladı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’de,’’ Türkiye Cumhuriyeti Devleti eğer bir hukuk devleti ise bu kanunları da biz yapmadık. 8 yıldır bu belediyeyi bu kanunlara göre yönettiğimize göre eğer bugün resmi temsil bunu gerektirdiğinden, değişen meclis aritmetiğinden dolayı böyle bir netice ile karşı karşıya geliyorsanız şahsımı meclisimi neden protesto ediyorsunuz? Geçen sene denetim komisyonu üyeliği seçiminde de hakkınız olmamasına rağmen AKP grubu size jest yaparak bir üyenin de sizden seçilmesi kararını verdi ’’dedi.

ZEYBEK : SİZE KOLAY GELSİN

Zeybek,’’ Meclise saygımız sonsuzdur. Ama bu karar bizim yasama faaliyetlerine katılmamızı engelleyen demokratik kurallarına aykırı. Bizim de sizin de tasvip etmediğimiz bir yaklaşımınız var. Tabi ki yapacağımız bir şey yok. Sizin takdiriniz bu’’dedi. Tütüncü,’’ Bir defa şunu kabul etmemiz lazım. Eğer bir yasanın menfaati varsa o hak olamaz. Hukuk felsefesinde kanunun koruduğu menfaatin adı haktır. Adalette buna yönelir. Biz 8 yıldır uyguladığımız yasayı uyguluyoruz. Canınız protesto etmek istiyorsa meclisi ya da belediye idaresini protesto etmeyin başka şeyleri protesto edin’’diye konuştu. Zeybek,’’  Milletin iradesini sakatladıktan sonra geride oluşan tablo üzerine hesap yapmayı da doğrusu anlamsız buluyorum. Sizin tutumunuzu doğru bulmuyoruz. Size kolay gelsin’’dedi. Tütüncü,’’ Sizce ne yapmalıyım ben? Doğru tutum nasıl olur’’diye konuştu. Konuşmaların ardından CHP grubu durumu protesto ederek meclisi terk etti. İmar Komisyon Üyeliğine AKP Grubundan Murat Menzilcioğlu, Musa Batur, Elif Derya Canbulat, MHP’den Ahmet Sabır seçildi.

KOMİSYONLAR AKP VE MHP Lİ ÜYELERDEN OLUŞTU

CHP grubunun Meclis’i terk etmesinden sonra komisyon seçimlerine devam edildi. Gündemin 4’üncü maddesinde Mülkiyet Değerlendirme Komisyonu Üyeliğine üye seçimi yapıldı. AKP Grubundan Hatice Sütçü, Durmuş Demir, Ali Fidan, Ali Akdemir, MP’den Muharrem Tufan seçildi. Gündemin 5’inci maddesinde Plan ve Bütçe Komisyon Üyeliğine üye seçimi yapıldı. AKP Grubundan Ali Fidan, Hasan demir, Durmuş Demir, Mehmet Yarbaş, MHP’den Adem Çelik seçildi. Gündemin 6’ıncı maddesinde İsim Tespit Komisyonu üye seçimi yapıldı. Yapılan seçim sonucunda AKP grubundan Hasan Demir, Ramazan Çakır, Dilaver Tanık, Hatice Sütçü, MHP’den Mehmet Balık seçildi. Gündemin 7’inci maddesinde Kentsel Gereksinimler Komisyon üyeliği üye seçimi yapıldı. AKP Grubundan Murat Menzilcioğlu, Musa Batu, Ali Akdemir, Mehmet Yarbaş, MHP’den Mehmet Balık seçildi. (Deniz TOPKAYA)

Editör: TE Bilisim