Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Murat Şimşek, Kırcami’nin planlamasında artık sona doğru gelindiği belirterek, “Hedefimiz 2018 yılının başında bölgedeki vatandaşlarımıza tapularını dağıtabilmek” diye konuştu.

Şimşek, Kırcami’de Muratpaşa’nın yapılaşma alanı kadar bir alanın imara açılacağını hatırlatarak, “Çok büyük bir alana yeniden şehir kuruyorsunuz. Dolayısıyla bu konu hemen oldu-bittiye getirilemez, getirilmemelidir” dedi.

 

 

Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Murat Şimşek, Antalya’nın kanayan yarası haline gelen ve neredeyse 30 yıldır konuşulan Kırcami’nin imara açılması konusunda Akdeniz GERÇEK Gazetesine özel açıklamalarda bulundu. Artık son aşamaya gelindiğini kaydeden Şimşek, 2018 yılının başından itibaren vatandaşın tapularını almalarını hedeflediklerini söyledi.

 

SON AŞAMALARA GELİNDİ

Şimşek, şöyle konuştu: “Kırcami artık kamuoyunda öyle bir yer edinmiş ki hiç alakası olmayan insanlar bile bazen yapacak bir şey bulamayınca ‘Kırcami ne alemde’ diye sormaya başlamıştı. Bölge halkının haklı beklentisinin yanında artık 30 senedir konuşuyla konuşula bütün Antalya’nın belki Türkiye’nin bile merak ettiği bir planlamaydı Kırcami’nin planlaması. Artık son aşamalara gelindi. Bundan sonra ufak tefek olabilecek geçmişten kaynaklı verilerin bugün ki fiili durumla uyuşmamasından kaynaklanan sorunlar dahi bu işin daha fazla uzamasına neden olamayacak. “

 

HEDEF 2018 YILININ BAŞI

“Hedefimiz 2018 yılının başında bölgedeki vatandaşlarımıza tapularını dağıtabilmek. Bununla ilgili doğruyu söylemek gerekirse Muratpaşa Belediye Başkanımız Ümit Uysal elinden gelini fazlasıyla yapıyor. Ama tabii ki planlama süreci, tek başına ilçe belediyesinin yapabileceği bir şey değil. Çünkü bunun teknik alt yapısından tutunda birçok konuda sizi aşan yetki var. Sonuçta bu işin kadastro ayağı var, bu işin tapu müdürlüğü ayağı var, Büyükşehir ve ilçe belediyesi ayağı var. Bütün bu kuruluşların farkla görev ve yetkileri var. Ümit Başkan ilçe belediyesinin yapabileceği tüm azami gayreti gösteriyor Kırcami için. Bundan herkesin emin olmasını isterim. Zaten bölge halkı ile sık sık toplantılar yapıyoruz.”

3 bin değil 2 asgari ücret verilsin! 3 bin değil 2 asgari ücret verilsin!

 

PARSELASYON YILSONU BİTER

Geçmişteki kadastro müdürlüğündeki verilerle bugün ki verilerin uyuşmadığının ortaya çıktığını hatırlatan Murat Şimşek, “Sürecin çok fazla uzamasına kimsenin tahammülü olmadığı için Kadastro Müdürlüğü ile toplantılar yaptık. Onlar da bütün idareler gibi bu işin bir an önce bitmesini istediği için Isparta ve Burdur’dan da teknik eleman göndermek suretiyle şuanda Muratpaşa Belediyesi’nde geçmişteki ortaya çıkan hataları düzeltiyorlar. Bunun iki aylık süre içerisinde bitmesine müteakip parselasyon işleminde çok fazla bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Çünkü bu konuda arkadaşlar daha önceden çalışmaya başlamıştı. O düzeltilen yerlerle ilgili de ufak tefek değişiklikler yapılacak ve 2017’nin sonunda en azından parselasyonda son noktaya gelinir. 2018’in başında da vatandaşın tapularını almalarını hedefliyoruz” dedi.

 

YENİDEN BİR ŞEHİR KURULUYOR

Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Şimşek, Kırcami’de inşaatların başlamasının ise çok farklı bir süreç olduğunun altını çizerek, şöyle devam etti: “Oranın her şeyi bitti parselasyon da askıya çıktı, indi, itirazlar reddedildi ve vatandaşın tapuları dağıtıldı. Bunların hepsi bitse bile imar plan notlarında şöyle bir husus var; alt yapı çalışmaları bitmeden inşaat ruhsatı verilmez. Zaten olması gereken de odur. Çünkü büyük bir bölge. Muratpaşa’nın yapılaşma alanı kadar bir alan imara açılacak. Belli altyapı çalışmaları (kanalizasyon ve yollar gibi)bitmiş olacak. Çok büyük bir alana yeniden şehir kuruyorsunuz. Bunu yapmak çok kolay değil. Dolayısıyla bu konu hemen oldu-bittiye getirilemez, getirilmemelidir. İnşaatlar ne zaman başlar konusunda ben şimdi bir şey söyleyemem ama muhtemelen bir kaç sene içerisinde başlar diye düşünüyorum.” Kubilay ELDEMİRCİ

Editör: TE Bilisim