MMO Antalya Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu, 2016 yılında 328 kadının öldürüldüğünü, 400'e yakın çocuğun ise cinsel istismara maruz kaldığını belirterek, "2017 yılının ilk iki ayında 67 kadın katledilirken, 33 kadın, 48 çocuk cinsel istismara maruz kaldı" dedi.

 

Makine Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şubesi Kadın Komisyonu, 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü kapsamında 'Mesleğin Kolunda Bileziğin' projesi kapsamında kadınlara yönelik söyleşi düzenledi. Antalya Tenis İhtisas ve Spor Kulübü'ndeki (ATİK) toplantıya Akdeniz Üniversitesi (AÜ) öğretim üyesi Doç. Dr. Ayla Canbek Doğan ile makine mühendisi Solmaz Gülmez konuşmacı olarak katıldı. Söyleşiye, MMO Antalya Şubesi'nin kadın üyeleri, çeşitli STK'ların kadın üyeleri ve başkanları ile AÜ Mühendislik Fakültesi'nin kız öğrencileri katıldı.

 

KADINA ŞİDDETTE TABLO DEĞİŞMEDİ

 

MMO Antalya Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu, açılış konuşmasında kadına yönelik şiddete dikkat çekerken 2016 yılında 328 kadının erkekler tarafından öldürüldüğünü, 400'e yakın çocuğun ise cinsel istismara maruz kaldığını aktardı. 2017 yılında da bu tablonun değişmediğini dile getiren Hamamcıoğlu, "2017 yılının ilk iki ayında 67 kadın katledilirken, 33 kadın ve 48 çocuk cinsel istismara maruz kaldı" dedi.

 

'KADINLAR KÖŞEYE ÇEKİLMEMELİ'

 

MMO Antalya Şubesi olarak yaptıkları çalışmalar ve kadınların meslek hayatındaki rolünün önemine vurgu yapan Hamamcıoğlu, Türkiye'de mühendislik alanında kadınların çok sınırlı olduğunu kaydetti. Kadın mühendislerin MMO içerisinde yüzde 10'luk bir payı olduğunu dile getiren Hamamcıoğlu, özellikle mühendis kadınların emekli olduktan sonra köşelerine çekilmemesi gerektiğini, MMO bünyesinde oluşturulan komisyonlarda görev alarak kız öğrencilerin mühendislik bölümlerine yönlendirecek çalışmalara destek vermelerini istedi. (DHA)

 

 

 

Editör: TE Bilisim