Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) koordinasyonunda 2017 yılında Mavi Bayrak almak isteyen plaj ve marinaların dosyaları, ulusal jürinin ön incelemesi ardından Danimarka'daki uluslararası jüriye gönderildi.

 

Ulusal jürinin inceleyerek onay verdiği aday dosyalar, Mavi Bayrak Projesi'nin uluslararası koordinasyonunun merkezinin bulunduğu Danimarka'nın başkenti Kopenhag'a gönderildi. Uluslararası jürinin birkaç aşamalı yaptığı inceleme ardından mavi bayrak almaya hak kazanan plajlar mayıs ayında açıklanacak. Uluslararası alanda 1987 yılında, Türkiye'de ise 1993 yılında uygulanmaya başlanan mavi bayrak programı heyecanı başladı. 2016 yılında 444 mavi bayraklı plaj sayısıyla, 588 mavi bayraklı İspanya'nın ardından ikinci olan Türkiye'nin yerini koruyacağı düşünülüyor. Programa üye 47 ülke arasında en çok mavi bayrağa sahip ikinci ülke unvanını taşıyan Türkiye'nin mavi bayrak başkentini ise Antalya oluşturuyor.

 

ANTALYA ZİRVEDE

Mavi Bayrak Projesi'nin Antalya ayağını izleyerek sezon süresince kriter denetimleri gerçekleştiren Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Antalya İl Koordinatörü Lokman Atasoy, Antalya'nın 201 mavi bayraklı plaj ile, Türkiye'nin en çok mavi bayrağa sahip bölgesi olduklarını vurguladı. Aynı zamanda Antalya uzun yıllardır dünyada en çok mavi bayrağın olduğu kent unvanını elinde tutmaktadır diyen Atasoy, "Antalya olarak başarımızı kanıtlamış olduğumuzu düşünüyoruz. Sayıyı arttırmak öncelikli hedefimiz değil. Öncelikli hedefimiz mevcut sayıyı korumak ve plajların kriterler açısından niteliğini arttırmaktır. Bir plajın Mavi Bayrak ödülünü kazanabilmesi için su kalitesi, güvenlik, çevre yönetimi, çevre eğitimi, donanım ve hizmetlere dair uluslararası düzeyde kabul edilmiş 33 kriteri sağlaması gerekiyor. Adaylar bu kapsamda belirleniyor" dedi. DHA

 

 

Editör: TE Bilisim