Listelerden seçmenlere ulaşmak için kapı kapı gezen CHP Muratpaşa İlçe Örgütü, askı sürecinin başlamasıyla birlikte de İlçe Nüfus Müdürlüğü’nün önüne ve Kapalı Yol’a stant koyarak  Muratpaşalılara yardımcı olmayı sürdürüyor.

On gündür silinen seçmenlere ulaşmak için kapı kapı gezen CHP Muratpaşa İlçe Örgütü, askı sürecinin başlamasıyla birlikte de İlçe Nüfus Müdürlüğü’nün önüne ve Kapalı Yol’a stant koyarak  Muratpaşalılara yardımcı olmayı sürdürüyor. CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ahmet Kumbul, 16 Nisan’da yapılacak olan referandum öncesinde vatandaşın oyuna sahip çıkması gerektiğini belirtti. Nüfus Müdürlüğü önündeki stantta partililer ve ilçe yöneticileri ile birlikte işlemler için gelen Muratpaşalılarla sohbet eden Kumbul, “Tüm Muratpaşalılara sesleniyorum, isimlerinizi askı listelerinden ya da ysk.gov.tr  adresinden kontrol edin ve eğer seçmen olarak gözükmüyorsanız adınıza bir fatura ya da kira kontratı ya da tapunuzla birlikte Muratpaşa İlçe Nüfus Müdürlüğü’ne başvurun” dedi.

MAĞDURİYET EN AZA İNECEK

Yazılı bir açıklama yapan Kumbul, CHP Muratpaşa İlçe örgütü tarafından kurulan standındaki görevlilerin konuyla ilgili olarak vatandaşa yardımcı olacağını hatırlatarak, şöyle konuştu: “Muratpaşa Belediyemiz Numarataj bölümünü Nüfus Müdürlüğü içine taşıyarak yurttaşlarımızın işini biraz daha kolaylaştırdı. Nüfus Müdürlüğünde tamamlanan işlemlerin ardından İlçe Seçim Kuruluna da ulaşımı sağlayarak olabildiğince hızlı bir biçimde işlemlerin sonuçlanmasına çalışıyoruz. Amacımız en temel yurttaşlık hakkı olan oy verme hakları resmen ellerinden alınmış olan bu insanlarımızın mağduriyetlerini en aza indirmek.”

SON GÜN 26 ŞUBAT

Vatandaşın son güne kalmamasını isteyen Kumbul şöyle devam etti: “Son gün 26 Şubat. Ancak son günlerde aşırı yığılma oluyor. Öte yandan Kapalı Yolda bulunan CHP Muratpaşa standında Yüksek Seçim Kurulu’nun portalından anında seçmen sorgulaması yapılıyor. Sorgulama sonucunda yurttaşlarımız kendilerini, hanelerini ve apartmanlarını kontrol ediyorlar. Eğer konutlarda fazla seçmen saptanırsa bu fazla seçmenlerin silinmesi için  İlçe Başkanlığı olarak Seçim Kurulu’na başvuru yapıyoruz. Böylece binlerce konutu hızlı bir şekilde taramış oluyoruz.”(Haber Merkezi)   

 

Editör: TE Bilisim