Milli Eğitim Bakanlığı’nın çocuklarını  özel okullara göndermek isteyen velilere verilen, “Devlet desteğinden yararlanma şartlarını’ değiştirmesi Eğitim-Sen  Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk ve Eğitim-İş Antalya Şube Başkanı Mehmet Balık tepki gösterdi. Balık ve Öztürk, “paralı eğitime karşıyız” mesajı verdiler..   

 

Milli Eğitim Bakanlığı, geçen yıl başlattığı çocuğunu anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lisede özel okulda okutmak isteyen velilere verilen 'devlet desteğinden yararlanma şartlarını' değiştirdi.  Destekten yararlanmak isteyenler için başvurular Ağustos ayında yapılacak. Sonuçlar Eylül ayında açıklanacak.

Buna göre 2015-2016 eğitim öğretim yılında, özel okullarda öğrenim görecek 350 bin öğrenciye teşvik verilecek, 230 bin öğrenci ilk defa destek alacak.

 Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk ve Eğitim İş Antalya  Şube Başkanı Mehmet Balık,  devlet tarafından özel okullara teşvik edici bu tür yasaların çıkarılmasını doğru bulmadıklarını söylediler. Başkanlar,  devletin bu tür yasaları çıkarmakla sosyal devlet olma özelliğinden uzaklaştığına ve eğitimin parasız olması gerektiğine dikkat çektiler.

VELİ 2 ARADA BİR DEREDE KALACAK

Yasanın tüm öğrencileri kapsamamasına tepki gösteren Eğitim-İş Antalya Şube Başkanı Mehmet Balık,’’ Bu kanuna göre devlet 350 bin kişiye teşvik verecek. 230 bin öğrenci ilk defa destek alacak. Sağlık veya başka nedenle nakil yaptırmak isteyenler, destekten yararlanma hakkını kaybedecek. Çocuğunu özel okula kayıt ettirenler,  karardan dönse bile bu mümkün olmayacak.  Bu uygulama doğru değil. Madem böyle bir yasa çıkıyor, herkesi kapsaması gerekiyor’’dedi.

BU TÜR KANUNLARI DOĞRU BULMUYORUZ

Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk, ise ’’ Hükümet, özel okula vereceği desteği devlet okullarına vermiş olsa özel okullardan bin kat daha eğitim koşulları iyi olur. Bu tür özel okulları teşvik edici kanunları doğru bulmuyoruz. Çocukların devlet okullarında eğitim görmesini istiyoruz. Paran varsa oku paran yoksa okuma der gibi bir durum var. Özel okullarda ezbere dayalı eğitim sistemi var’’dedi.

PARASIZ EĞİTİM İSTİYORUZ

Eğitim Sen olarak özel okullara karşı olduklarını söyleyen Öztürk,’’ Parasız eğitim istiyoruz. Bu tür yasalar devletin sosyal devlet olma özelliğinden uzaklaşması anlamına geliyor. Bu doğru bir şey değil. Her çocuk eğitimden yararlanmalıdır. Parasız yararlanmalıdır’’diye konuştu. DENİZ TOPKAYA

Editör: TE Bilisim