Özgür Özel: 'Hatay'ın İradesine Sahip Çıkmak İçin YSK Önünde Olacağız'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay'da yaşanan mazbata tartışmalarına ilişkin sert bir açıklama yaparak partilileriyle birlikte YSK önünde toplanmaya çağırdı. Hatay'ın iradesine sahip çıkmak için mücadele çağrısında bulundu.
Özgür Özel: 'Hatay'ın İradesine Sahip Çıkmak İçin YSK Önünde Olacağız'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı mazbatasının CHP’nin itirazı sonuçlanmadan AKP’nin adayı Mehmet Öntürk’e verildiğini belirterek "Bizler yarın saat 15.00’te YSK önünde olacağız. Hatay'ın iradesine sahip çıkmak isteyen herkesi barışçıl ve anayasal hak arayışı için YSK önüne çağırıyorum" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay İl Seçim Kurulu tarafından Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı mazbatasının CHP’nin itirazı sonuçlanmadan AKP’nin adayı Mehmet Öntürk’e verilmesi nedeniyle Hatay’ın iradesine sahip çıkmak için yarın saat 15.00’te Yüksek Seçim Kurulu (YSK) önünde olacaklarını duyurdu.

Özel’in Açıklaması

Özel’in bu akşam X hesabından yaptığı açıklama şöyle:

“Hatay'ın sandıktaki iradesine günlerdir masa başı oyunlarla müdahale edilmektedir. Başvurularımız sonuçlanmadan ve YSK kararını açıklamadan siyasi baskılarla haksızca ve hukuksuzca mazbata verilmiştir. Bizler yarın saat 15.00’te YSK önünde olacağız. Hatay'ın iradesine sahip çıkmak isteyen herkesi barışçıl ve anayasal hak arayışı için YSK önüne çağırıyorum.”

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.