Singapur'da düzenlenen Dünya Satranç Şampiyonası'nda, Hindistanlı genç yetenek Gukesh Dommaraju ve Çinli eski dünya şampiyonu Ding Liren finalde karşı karşıya geldi. Nefes kesen mücadelenin sonunda Dommaraju, rakibini geride bırakarak Dünya Satranç Şampiyonu unvanını kazandı.
6,5 Puanla Şampiyon Oldu
Şampiyonada 6,5 puan kazanan Ding Liren’e bir puan fark atarak zaferini ilan eden Dommaraju, 18 yaşında en genç Dünya Satranç Şampiyonu unvanının sahibi oldu. Maç sonrası gözyaşlarını tutamayan genç şampiyon, “Son 10 yıldır bu anın hayalini kuruyordum.” diyerek duygularını paylaştı.
Başbakan Tebrik Etti
Hindistan Başbakanı Narendra Modi, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Dommaraju'yu tebrik etti.
Dommaraju, 5 kez dünya satranç şampiyonu olan Viswanathan Anand’dan sonra bu unvana sahip olan ikinci Hintli oldu. Ayrıca, 1985 yılında 22 yaşında dünya şampiyonu olan Rus Garry Kasparov'un en genç şampiyon rekorunu da kırdı.