Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin 6. kuruluş yıl dönümünde Ankara’da basın temsilcileriyle bir araya geldi. Gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulunan Erbakan, DEM Parti ile yapılan görüşmelere de değindi. Görüşmede, özerklik ya da federasyon taleplerinin olmadığını vurgulayan Erbakan, üç ana talebin iletildiğini söyledi.

Fatih Erbakan: "DEM Parti’nin Taleplerinden İkisi Müzakere Edilebilir"

Diyarbakır Belediye Başkan Adayıydı... DEVA Partili öğretim üyesi tutuklandı... Diyarbakır Belediye Başkan Adayıydı... DEVA Partili öğretim üyesi tutuklandı...

DEM Parti'nin Üç Talebi Var İkisinde Müzakere Edilebilir

Erbakan “Türkiye’nin İran’ın, Irak’ın ve Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunması bizim en önemli kırmızı çizgimiz. Ancak tabii siyonist güçler tam tersine bu 4 ülkenin mutlaka bölünmesi yolunda çalışmalarını yürütüyorlar... Tabii ki Türkiye’nin toprak bütünlüğü de çok önemli. Burada tabi DEM Parti heyeti geldiğinde bize dediler ki; 'Üç tane bizim talebimiz var. Biz özerklik veya federasyon gibi bir şey istemiyoruz. Bizim taleplerimizden bir tanesi anadilde eğitim. Eğitim dilinin Kürtçe olduğu okullar olsun. Diğer ikinci teklifimiz belediyelerin, yerel yönetimlerin yetkileri artırılsın. Bir takım sorunların yerinde daha çabuk çözülebilmesi için. Üçüncüsü de bu Anayasa’daki vatandaşlık tanımıyla ilgili, etnik temelli bir vatandaşlık tanımı olmasın'. Yani bu üç talebimiz var dediler. Tabii bunlardan iki tanesi müzakere edilebilir. Yani Anayasa’daki bizim vatandaşlık tanımımızın değiştirilmesinin çok büyük sorunlara yol açacağını düşünüyoruz. Ancak yerinde yönetimin güçlendirilmesi ile ilgili ne gibi yetkiler istiyorsunuz, hangi sorunları şuanda çözemiyorsunuz da bu yetkiler artığı zaman nasıl çözeceksiniz. Bunlar ile ilgili müzakere yapılabilir. Yani orada YRP’li belediyelerin de yetkisi artacak, oradaki kaymakamların, valilerin de yetkisi artırılabilir. Ama dediğim gibi Türkiye’nin birliğine, beraberliğine bölünmez bütünlüğüne halel getirmeyecek şekilde bu adımların atılması şartıyla. Diğer taraftan tabi bizim resmi dilimiz Türkçedir., tektir. Bunun arkasından bir dil daha konulmasıyla çok büyük kaos oluşur. Çünkü Zazaca var, Arapça var... Türkiye’de çok sayıda diller konuşuluyor. O zaman hepsinin ortaya konuştuğu bir kaosun oluşacağı ortamı oluşur. O nedenle resmi dilimiz Türkçe” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi