Yarbaşçındır Mahallesinde mülkiyeti Belediyeye ait
olan 5 bin metrekare tarlada Çandır fasulyesi yetiştiren Konyaaltı Belediyesi,
ekim çalışmalarına başladı. Ülkemizde üretimi neredeyse durma noktasına gelen
Çandır fasulyesine yeniden hayat veren Konyaaltı Belediyesi, fasulyenin patent
alımı noktasında da sona gelindiğini duyurdu.
ÇANDIR FASULYE ÜRETİMİ ARTTI
Konyaaltı Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, Belediye olarak Çandır
fasulyesi üretimini önemsediklerini dile getiren Konyaaltı Belediye Başkanı
Semih Esen, Park Bahçeler Müdürlüğünde görevli ziraat mühendisleri tarafından
en verimli ürün elde edilecek şekilde tarlada ekim çalışmalarına başladıklarını
söyledi. Semih Esen, ilk olarak traktörle sürülen ve ardından da fasulye ekimi
yapılan tarladan ortalama 500 kilo ürün elde etmeyi planladıklarını kaydetti.
ÇİFTÇİMİZİ TEŞVİK EDİYORUZ
Başkan Semih Esen, “Kurufasulyenin en önemli türlerinden biri olan ve ismini de
Yarbaşçandır Mahallemizden alan Çandır fasulyesi ülkemizde yok olma noktasına
geldi. Konyaaltı Belediyesi olarak iki yıldır hem çiftçimizi teşvik etmek, hem
de bu değerimizi yaşatmak adına kendi tarlamızda Çandır fasulyesi üretimi yapıyoruz.
Elde ettiğimiz ürünü de Çandır Fasulye Şenliğinde yemek olarak hemşehrilerimize
ikram ediyoruz. Bunun yanısıra da Çandır fasulyesi patentini almak istiyoruz.
Bu konudaki çalışmalarımız da son aşamaya gelmiş durumda.” diye konuştu. (Haber Merkezi)