Muz başta olmak üzere avokado, kivi, passiflora
(çarkıfelek), litchi, pitaya (ejder meyvesi), longan, guava ve mango gibi
birçok tropikal meyvenin açık ve kapalı alanlarda üretiminin yapıldığı
Gazipaşa'da ejder meyvesi ve mangodaki bahçeleşme çalışmaları her yıl artıyor.
Bu günlerde bazı bahçelerde ejder meyvesi hasadına başlanırken, yerli tropikal
ürünler de reyonlarda yerini aldı.
Yerli tropikal meyveler dondurma olarak da kullanılmaya
başladı. Ejder meyveli dondurma imal eden pastane işletmecisi Mesut Demirok,
müşterilerine farklı bir damak tadı sundu. Demirok'un yaptığı ejder meyvesi
dondurması müşterilerden büyük talep gördü.
Mesut Demirok, "İlçemizde üretilen ejder meyvesinden
dondurma yapmaya başladık. Bu dondurmamızın bileşeni süt, salep, çam sakızı,
şeker ve ejder meyvesi. Tamamen doğal olup ayrı bir tat oluşturuyor. Biz
tropikal meyvelerin her birinden ayrı bir tat almayı amaçladık. Bu dondurmanın
yapımı biraz zor ama yemesi ve tadı çok güzel. Amacımız müşterilerimizin
değişik tropikal meyvelerin dondurmasını tatmasını sağlamak. Şu anda ejder
meyvesi dondurmasına aşırı talep var. Bunun yanında keçiboynuzu diğer adıyla
incirli dondurma, böğürtlenli dondurma yapıyoruz" dedi.
'HALKIN İLGİSİ YOĞUN'
Müşterilerin sağlıklı dondurma yemesini amaçladıklarını
anlatan Mesut Demirok, "Halkın da ilgisi yoğun. İmal ettiğimiz dondurmanın
diğer dondurmalara göre fiyat farkı var. Tropikal ürün kullanıyoruz. Doğal
malzemeler de işin içine girince maliyet yükseliyor. Diğer bir amacımız da
Gazipaşa'da yetişen ürünlerimizi halkımıza tanıtmak ve bunu farklı tatlarla
birleştirmek" diye konuştu.
Cengiz Uğur, ejder meyvesi dondurmasını ilk kez tattığını
belirterek, "Çok farklı bir tadı var. İlk kez yiyorum. Çok güzel, herkese
tavsiye ederim" dedi. Sinem Uslu da arkadaşıyla özellikle ejder meyvesi
dondurması yemek için geldiğini anlatarak, çok güzel bir tadı olduğunu
söyledi.DHA
Editör: TE Bilisim