Kepez Belediyesi’nin Antalya’nın eğitim-öğretim hayatına en büyük katkısı olan Antalya Bilim Merkezi, ara tatilde 7-14 yaş arası öğrencilere eğlenirken öğrenecekleri Tematik Bilim Kampı hazırladı. Dokuma Park bünyesindeki merkezin kampına katılacak olan çocuklar, Kepez Belediyesi Spor Kulübü’nün jimnastik eğitmenleri tarafından spor yaparak güne başlayacak. Öğle yemeğinin ardından Kepez Belediye Tiyatrosu sanatçılarının drama ve doğaçlama atölyelerinde eğlenecek olan çocuklar, finalde park bünyesindeki müzeleri gezecekler.
ATÖLYE ÇALIŞMASI YAPILACAK
Merkezin astronomi, robotik kodlama, steam, fen bilimleri, biyoloji, ahşap tasarım, matematik ve 4-6 yaş arasını kapsayan anaokulu atölyeleri, roketim uzayda, tasarım odaklı düşünme, bilimin temelleri, dijital oyun tasarımı, büyük patlamadan günümüze, ışığın doğası, akıl ve zeka oyunları ve biyolojik başlıklarında 5’er günlük temalı program hazırladı. Ara tatilin olduğu 23 Ocak- 5 Şubat arasındaki haftada, yine okullarında olmayan ama farklı konularda atölye çalışması yapılacak.
ROBOTLAR İNCELENECEK
Yaş aralığı 10-14 mecburiyeti koşan tek atölye robotik kodlama atölyesi lideri Tansu Küçükgüçlü, ilk 5 gün dijital tasarımda nasıl oyun tasarlanacağını göstererek, oyun platformundan bir ya da iki oyun geliştirip oyun tasarımı yapmayı öğretecek. İkinci haftada ise elektronik programlamada devre ve elemanların, nasıl çalıştığını izleyecekler ve ardından mikro çip programlama ve nerelerde kullanılacağını görecekler. En basit örnek olarak küçük bir kapı zili uygulamasına düğmeye bastığında nasıl zil çalması mantığını elektronik devrede kuracaklarını anlatan Küçükgüçlü, “Son günde ise buradaki robotların nasıl çalıştıklarını görecekler. Nabız ölçer gibi çalışmaları yaptıktan sonra, robotları yapmanın giriş evresini geçmiş olacaklar. Evdeki robotlar, savunma sanayindeki insansız robotlar ya da sanayi alanındaki robotların çalıştığını anlayacaklar” diye açıklama yaptı.
TASARIM ODAKLI DÜŞÜNECEKLER
Ahşap ve tasarım atölyesini tercih edecek çocuklar ise, mühendisliğin, tasarımcılığın ilk adımlarını görecekler. Zihinlerinde canlandırdıkları elektrikli scooter, bisiklet, araba, otobüs, dişli mekanik sistemleri, anıtkabir, avize gibi ürünleri üretebileceklerini anlatan atölye lideri Tevfik Özdemir, “Kendilerine sunulan materyalleri küçük boyutlardaki matkap, torna, testere, freze ve zımpara gibi makinelerde üretimlerini yapabilecekler. Ahşaplara şekil veren cihazlar ile tasarım odaklı düşünmeyi öğrenmiş olacaklar” dedi. Diğer atölyelerde ise kendi branşlarına göre konularda 5’er günlük farklı eğitimler sunacak. HABER MERKEZİ