Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi'nin (UTTS) henüz uygulamaya bile geçmeden zamlanmasına tepki gösterdi ve "Bunun adı soygundur." dedi.

UTSS Uygulamaya Geçmeden Yüzde 42,60 Zamlandı

Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi'nin henüz uygulamaya bile geçmeden yüzde 42,60 zamlandığını belirten Deniz Yavuzyılmaz, 1 Ocak 2025 itibariyle; aracına cihaz taktırmak için vatandaşın araç başına 3 bin 97 TL ödeyeceğini söyledi ve 'AK Parti'nin son vurgunu' olarak değerlendirdi. Yavuzyılmaz, "Cihazların önce ocak ayı itibariyle 8 milyon ticari araca, ardından temmuz ayı itibariyle trafiğe çıkacak sıfır km. araçlara, ardından da kalan araçlara takılması planlanıyor." notunu da düştü.

C H Pli Yavuzyılmaz A K P'nin Son Vurgunu U T T S! 2

"AK Parti'nin Son Vurgunu" 

TBMM Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmelerinde söz alan Yavuzyılmaz şunları söyledi:

"Gelelim AK Parti'nin son vurgununa. Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi. 2025 yılından itibaren zorunlu hale getirilen bu sistemi aracına taktırmak için vatandaşın araç başına ödeyeceği tutar 3 bin 97 lira. Toplam cihaz takılacak 20 milyon araç, araç sahiplerinin ödeyeceği tutar 62 milyar lira. Türkiye'deki 8 bin akaryakıt istasyonunun bu sistemi kurmak için yapacağı harcama 5 milyar lira. Yani harcanacak toplam tutar en az 67 milyar lira. Oysa Türkiye'de ulusal taşıt tanıma benzer sistemler zaten var ve kullanılıyor. Farklı markalardaki bu taşıt tanıma sistemlerinin tümü birbirine entegre edilebilir durumda. Neredeyse masraf yapmadan. Bu altyapıyı yeni bir yazılımla araçların yüzde 100'ünde aktif hale getirmek mümkünken baştan yapıp bu cihazları çöpe atıp aynı işi yapan yeni bir taşıt tanıma sisteminin mecbur hale getirmek vatandaşı soymaktır." 

Fatih Portakal'dan Meral Akşener İddiası! Kabinede Yer Alacak Fatih Portakal'dan Meral Akşener İddiası! Kabinede Yer Alacak

Darphane'den UTTS İddialarına Yanıt: "Asılsız Haberler İçin Hukuki Süreç Başlatacağız" Darphane'den UTTS İddialarına Yanıt: "Asılsız Haberler İçin Hukuki Süreç Başlatacağız"

Kaynak: Haber Merkezi