Aşırı terleme, vücudun normal işleyişinin bir göstergesi olmakla birlikte, deri bariyerinin bozulmasıyla beraber çeşitli enfeksiyonlara ve deri tahrişlerine neden olabilir. Bu konuda bilgi veren Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Burcu Barutçugil, aşırı terlemeyle mücadelede botoks tedavisinin önemine dikkat çekti.

Neden Terleriz? 

Terleme, vücut ısısının artması sonucu ortaya çıkan doğal bir durumdur ve genellikle aşırı sıcak havalarda, stres, endişe, utanma, korku ve fiziksel egzersiz gibi durumlarda görülür. Bu durum, vücudun sağlıklı bir şekilde çalıştığının bir işareti olarak kabul edilir.

Aşırı Terleme Nedir?

Normalin üzerinde terleme, bireylerin ruhsal durumunu olumsuz etkileyebilir, sosyal hayatlarını kısıtlayabilir ve hatta iş veya okul performansını düşürebilir. Bu nedenle aşırı terleme şikayeti olan bireylerin tedavi edilmesi önemlidir.

Aşırı Terleme Kimleri Etkiliyor?

Aşırı terlemenin her yaş ve cinsiyette görülebileceğini belirten Barutçugil, tedaviye başlamadan önce olası nedenlerin araştırılması gerektiğini vurguladı. Tedavinin başarıyla uygulanabilmesi için altında yatan sebeplerin belirlenmesi önemlidir.

Botoks Aşırı Terlemeyi Önler mi?

Aşırı terleme tedavisinde son yıllarda yaygın olarak tercih edilen botoks uygulaması, güvenilir, ameliyatsız ve etkili bir yöntem olarak öne çıkıyor. Bu uygulama, ter bezlerinin aşırı çalışmasını engelleyerek terlemenin önüne geçiyor.

Bakanlıktan Yeni İfşa: Şeker ve Gazozlardan İlaç Çıktı Bakanlıktan Yeni İfşa: Şeker ve Gazozlardan İlaç Çıktı

Botoks Tedavisi Etkileri Nelerdir?

Botoks uygulamasının etkileri genellikle 3-7 gün içinde görülmeye başlar ve ortalama olarak 6-9 ay boyunca terlemeyi önler. Ancak etki geçtikten sonra terleme tekrar başlayabilir ve bu durumda yeniden uygulama yapılabilir.

Kimlere Botoks Tedavisi Uygulanmıyor?

Botoks tedavisi, gebeler, emziren kadınlar, kas-sinir kavşağı hastalığı veya kanama problemleri olanlar ile 18 yaşından küçük bireylere uygulanmamaktadır. Ayrıca botoks yapılacak bölgede deri hastalığı olan kişilerde, iyileşme sağlanmadan uygulama yapılmamalıdır.

Kaynak: İHA