Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsten
korunmanın en önemli yolunun, kişilerin evde kalması olduğuna dikkat çeken AÜ
Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümü'nden
öğretim üyesi Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın, bol bol sebze ve meyve tüketilmesi
gerektiğini söyledi.
TURUNÇGİL, ÇİLEK, KİVİ
Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın, koronavirüs
salgınından korunmak için en önemli önlem olarak portakal, greyfurt, limon,
mandalina, kivi, çilek ve kuşburnu gibi gıdalar ciddi bir şekilde C vitamini
içerdiği için korunmada çok ciddi önem taşıdığını açıkladı. Bu meyvelerin sık
tüketilmesi önerisinde bulunan Prof. Dr. Yalçın, bunlara ilaveten nar,
böğürtlen gibi meyvelerin de antioksidan nedeniyle katkıları fazla olduğunu
dile getirdi.
YEŞİL BİBER VE DOMATES
Bol bol yeşil sebze tüketimi gerektiğini de
anlatan Prof. Dr. Yalçın, "Özellikle yeşil biberde C vitamini zengindir.
Yeşil biber başta olmak üzere domates ve diğer yeşil sebzelerin de çok güçlü
özellikleri vardır. Bunları da sık tüketmenin ciddi katkısı var" dedi.
YIKAYIP KURU SAKLAYIN
Burada en önemli hususlardan birinin de
dışarıdan alınan meyve ve sebzeleri eve getirdikten sonra yıkanıp,
temizlendikten sonra kuru bir şekilde buzdolabında uygun yere konulması
gerektiğini vurgulayan Yalçın, şunları söyledi: “Özellikle kişilerin evde
kalmasının çok ciddi katkısı olacak, bu salgının önlemek için. Çünkü kalabalık
yerlere gitmek ve hasta kişilerle temas bu hastalığın geçişindeki en önemli
yer. Onun için lütfen evde kalın ve bu sağlıklı gıdaları sebze meyveleri de bol
bol tüketmeye çalışın."
DHA