Eğitim-İş’in Antalyalı Genel Başkanı Mehmet Balık, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafında açıklanan 2017-2018 eğitim öğretim yılı müfredatı ile her şeyin oldu bittiye getirilmeye çalışıldığını öne sürdü. Balık, “Atatürk ilke ve devrimlerinden bir adım geri gitmeyeceğimizi duyuruyoruz. Gerici müfredatın karşısında olacağız’’dedi.


Milli Eğitim Bakanı  İsmet Yılmaz, "İlkokul ve ortaokul düzeyinde 17, lise düzeyinde 24, imam hatip ortaokulu ve imam hatip lisesi düzeyinde 10 olmak üzere toplam 51 ayrı, sınıflar esas alındığında ise 176 müfredatın yenilendiğini açıkladı. . Eğitim İş’in Antalyalı Genel Başkanı Mehmet Balık,’’ Derslerin içeriği ya da müfredatta işlenen konuların ise  açıklanmadığını belirtti. Müfredatın içeriğinin gelecek tepkilerden çekindikleri için son dakikaya bıraktıklarını söyleyen Balık,’’  Bakan çok utangaç tavrı ile yaz ayına denk getirerek müfredatlarda değişiklik yapıldığı açıklamasında bulundu. Madem müfredat değişikliği yapıldı, değişiklikleri tam olarak ortaya koymak gerekir. Her şeyi oldu bittiye getirmek amacıyla müfredatın içeriğini duyurmuyorlar. Konuyu kapatmaya ve eğitim camiasını alıştırmaya çalışıyorlar. Eğitim İş olarak biz Atatürk ilke ve devrimlerinden bir adım geri gitmeyeceğimizi duyuruyoruz. Gerici müfredatın karşısında olacağız’’diye konuştu.

ÖZEL ETÜT DEVLET TARAFINDAN VERİLMELİ

Özel Öğrenci Etüt Eğitim Merkezlerinin 1 Ağustos’tan sonra faaliyetlerine son verilecek olması ile ilgili de konuşan Balık,’’Etüt merkezleri çocukların eksikliklerini tamamlamak üzere kurulan merkezler. Dolayısıyla okul sonrasında çalışan velilerin çocuklarını gönderdiği yerlerdi. Etüt merkezleri kaldırılınca eksiklik ortaya çıkacak. Özellikle çalışan aileler için etüt merkezlerinin kaldırılması ciddi anlamda sıkıntı yaratacaktır. Bunun önlenmesi için de okullarda etüt ve kurs merkezlerinin önünün açılması gerekiyor. İlkokul birinci sınıftan itibaren öğrencilere devlet tarafından etüt verilmeli. MEB bunu kendi imkanları ile sağlayabiliyorsa özel etüt merkezlerine ihtiyaç yoktur’’dedi.  “Sendikamızın temel görüşü etüt merkezlerinin devlet kontrolünde okullarımızda çocuklarımıza gereken sosyal aktiviteler verilmesi yönündedir” diyen Balık,’’ Milli Eğitim Bakanlığı(MEB) çocukların okul saatleri dışarısında çocukların sosyal anlamda vakit geçirebileceği ve derslerini çalışabileceği alanlar yaratmalıdır. Sınıf öğretmenleri etütleri üstlenmeli ve ücretleri de devlet tarafından verilmeli’’dedi. DENİZ TOPKAYA

 

Editör: TE Bilisim