Serik'e bağlı Alacami Mahallesi'nde akşam saatlerinde ormanlık alana düşen yıldırım, çam ağaçlarının bulunduğu noktada yangına sebep oldu. Alevlerin yükseldiği anlar çevredeki yurttaşlar tarafından cep telefonuyla kayıt altına alındı. İhbar üzerine bölgeye itfaiye ekipleri gönderildi. Ancak ekipler olay yerine ulaşmadan hemen önce başlayan yoğun dolu yağışı, alevleri kısa sürede bastırarak yangının büyümesine engel oldu. Dolu yağışının devam etmesinin ardından ilçedeki birçok sera ve tarım arazisinde zarar meydana geldi. Mahsulleri de zarar gören çiftçiler, sabah uyandıklarında neye uğradıklarına şaşırdı. 

Antalya’da Yıldırımla Çıkan Yangın Doluyla Söndü2

Çiftçiler Yine Afet Zararıyla Yıkıldı

Ürünlü Mahallesi'nde cam serası ve mahsulleri zarar alan çiftçilerden Arif Işık, "Doludan dışarı çıkamadık. Çok şiddetli yapıyordu. Sabah geldiğimizde seralarımızda zararı gördük. Kavun ve karpuzlarımız da zarar görmüş. Yaklaşık 5 dönüm seramda zarar var" diye konuştu. 

Bir diğer çiftçi Bayram Boyatan ise, arazindeki zarara dikkat çekerek, "Bütün emeğimiz gitti. Kurban Bayramı'ndan sonra hasat düşünüyorduk. 10-12 dönüme karpuz ekmiştim, hepsi gitti. Yapacak bir şey yok, Allah'tan gelen bir şey" ifadelerini kullandı.

Demre Belediyesi’nin 32 Milyon TL’lik Arazi Satışı Danıştay’dan Döndü
Demre Belediyesi’nin 32 Milyon TL’lik Arazi Satışı Danıştay’dan Döndü
İçeriği Görüntüle

Antalya Müzesi Çağrısı: Kent Hafızasını Silmeyin
Antalya Müzesi Çağrısı: Kent Hafızasını Silmeyin
İçeriği Görüntüle
 

Kaynak: İHA