Akdeniz Üniversitesi’nin (AÜ) 60+ Tazelenme Üniversitesi’nde lisans eğitimini tamamlayan 60 yaş ve üzeri öğrenciler, mezun olmak istemediklerini belirtti. Bu talep üzerine, projenin kurucusu Prof. Dr. İsmail Tufan liderliğinde yüksek lisans programı açıldı.

Teorik Eğitim ve Sera Üretimi

Küçük gruplar halinde programa katılan yaşlı öğrenciler, teorik eğitimin yanı sıra, bahçeye kurulan serada üretim yapıyor. 65 yaşından 90 yaşına kadar toplam 120 öğrenci, yüksek lisans düzeyinde eğitim almaya başladı. Her gün belirlenen saatlerde fakülteye gelen yaşlı öğrenciler, kendileri için ayarlanan sınıflarda gönüllü öğretim üyelerinden eğitim alıyor. Teorik eğitimin yanı sıra, yaşlılar staj yapıyor ve fakülte bahçesine kurulan serada yaz ve kış olmak üzere çeşitli bitkilerin ekimini ve bakımını gerçekleştiriyor.

“Sosyal Sorumluluk Projesi”

AÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Gerontoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan, 60+ Tazelenme Üniversitesi’nin Türkiye’nin kültürüne, eğitim durumuna ve aile yaşantısına uygun şekilde tasarlanan bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu belirtti. Tufan, “İsmi de bize aitti. Çünkü doğada her şey yeniden tazeleniyor. Dolayısıyla insan yaşamında her an tazelemeye açık bir imkana sahip. Bunun farkında olması gerekiyor.” dedi.

“Sınıfta Bırakın Talebi”

Tufan, Tazelenme Üniversitesi’nin toplumda çok büyük bir beklentiye cevap olduğunu vurguladı. Öğrencilerin mezun olmama gibi bir gayretleri olduğunu belirten Tufan, “Hocam, ‘Bizi sınıfta bırak, biz kalalım, devam edelim’ dediler. Biz de öğrencilerimiz için destek olmak amacıyla gönüllü öğretim üyelerimizle oturup konuştuk ve yüksek lisans programını açtık.” dedi.

“Öğrenmenin Yaşı Yok”

Tufan, değişik konulardaki Yüksek Lisans programının uzman hocalar tarafından gerçekleştirildiğini ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi