Türkiye Ormancılar Derneği Batı Akdeniz Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Tuncay Neyişçi, Antalya Müzesi’nin giriş kapısının hemen solunda duran güzellik tanrıçası Afrodit heykeli, anlamsız bir şekilde müzenin uygunsuz bir yerine taşınmasını eleştirdi.

HEMŞEHRİMİZ SAYILIR

Afrodit heykelinin müzenin hemen giriş kapısının tam karşısında bahçeye açılan kapının solunda durduğunu hatırlatan Neyişçi, şöyle konuştu: “Afrodit, güzellik tanrıçasıdır ve bir anlamda hemşehrimiz sayılır. Mitolojiye göre Afrodit, Kıbrıs adası ile Anadolu kutuları arasında Akdeniz’in köpüklü sularından bir istiridye içinde yaratılmıştır. Güzellik tanrıçası unvanını alması da Tahtalı Dağı’nın (Olimpos zirvelerinden biri) zirvesinde başlayıp Kaz Dağları’nın zirvesinde sonlanır. Ben bu heykelin giriş kapısının önüne özellikle, ziyaretçilere hoş geldiniz dercesine koyulmuş olduğunu düşünürdüm.”

ÇOK ÜZÜLDÜK

“Rehberlik yaptığım yıllarda müzeye her girişimde konuklarıma bu hoş hoş geldiniz selamından söz ederdim. Yok öyle değilmiş. Tesadüfen oraya konmuş. Oradan alınıp kenarda bir yere, güzelliğine ve güzelliğe yakışmayan kırmızı bir kutunun önüne koyulmuş. TODBA olarak ‘Müzemiz Eski Yerinde Kalsın’ kampanyasına destek amacıyla düzenlediğimiz ‘Temalı Müze Gezileri’nin sonuncusu olan ‘Müzemizin Kadın Hali’ gezisine katılanlar bu duruma çok üzüldük. Evet, müzemiz eski yerinde kalsın ancak hemşehrimiz güzellik tanrıçası Afrodit heykeli de eski yerine koyulsun. Ziyaretçilere ‘hoş geldiniz’ demeye devam etsin.” Kubilay ELDEMİRCİ

Editör: TE Bilisim